Батков: "Левски" е на правилен път (ОБЗОР)

Батков: "Левски" е на правилен път (ОБЗОР) | StandartNews.com

Двама си издействаха специална похвала от Гонзо

Присъствието на младите е добра поличба, обяви бившият собственик на "Левски" Тодор Батков. Той се появи на "Герена" в събота и изгледа от трибуните победата с 2:0 над "Монтана". "Краев вкара и двата гола, връщаме се към 2004 година", продължи адвокатът.

"Еуфория и пиянството след успехите в Европа ни попречиха да следваме този път. Това се случва и в "Лудогорец" в момента. При нас бе същото през 2007 г., после и 2008 г. Купихме шест футболисти за 3 млн. евро. "Левски" в момента е на правилен път. В добри ръце. И тримата акционери са сериозни хора с капацитет, опит и финансови възможности. Чуваме се, но не им давам съвети. Осъществи се мечтата ми. Станах един от хилядите привърженици. Малко по-спокойно гледам мачовете. Не успях да изпуша една кутия цигари", продължи Тодор Батков.

"Следя нещата. Имаме нов основен спонсор, който покрива голяма част от бюджета. Той е намален. Влезли са в график. Няма забавяне на заплатите. Започва обслужване и на данъчните задължения", каза още Батков.

"Най-малко Томов може да дава оценки за мен и "Левски". Знаем каква е ситуацията с ЦСКА", отсече бившият собственик на клуба по повод коментарите на Томов.

"Ръководството ще говори за целите, но "Левски" ще играе решаваща роля още тази година", завърши той.

Спортният директор на "сините" Георги Иванов пък за пръв път от доста време насам отправи персонални похвали. И то към двама души. Заслужиха ги Костадинов и Де Нойер. "Те правят разликата и добро впечатление. Дано да продължават така", пожела си Гонзо. "Работим много с младите. Не трябва да се вдигат изкуствено, но пък не може да им се убива самочувствието", продължи Иванов. "Водим преговори с нови", допълни той.

Татко се радва на "син" отличник

Феновете на "Левски" на два пъти озариха небето над стадион "Георги Аспарухов" със заря след попаденията на Божидар Краев при победата над "Монтана". Головете обаче бяха с още по-голяма цена за един човек на "Герена" - таткото на таланта Бойко Краев. Легендарният халф на "Ботев (Вр), който феновете наричаха Романския Елкер, бе изключително доволен от сина си. Самият Краев, който отново се спряга за трансфер в Италия, запази спокойствие. "Първото полувреме не бе добро за мен и след почивката исках да направя нещо. Не съм човекът с най-добрите качества, но имам характер да играя в "Левски". Ставаме мъже и израстваме с победите. На мен като цяло номер 12 не ми тежи. Всяко момче мечтае да играе за "Левски". Настръхвам от тази публика", заяви Божката.

Искаме титлата, обяви дебютант

"Левски" играе само за едно - титлата, категоричен бе Атанас Курдов. В събота той най-после дебютира в първия отбор на "сините". "Сбъдна се. Всеки, който е вярвал в мечтите си, рано или късно ги постига. Аз постигнах моята, но не съм доволен от себе си в днешния мач", продължи юношата на "Левски". "Номер 9 не ми тежи, защото винаги съм играл с този номер в школата. Набираме скорст. Имаме сили за титлата", продължи Курдов.

Не мога да се срамувам

от загубата срещу "Левски", отсече треньорът на "Монтана" Ферарио Спасов. "Направихме всичко възможно да се противопоставим на този развой на събитията. Доволен съм. Тук се играе трудно, независимо в каква форма са "сините". Търсихме гола, но ударихме три греди. Програмата е тежка за новаците. Прибираме се и започваме да мислим за "Черно море"", каза още дупничанинът.

Словак получи плакет

от феновете на "Левски". Роман Прохазка бе избран от привържениците за футболист на месец юли. Той победи в анкетата Георги Костадинов. За него обаче също имаше награди - две книги, свързани с историята на клуба.

Чудя се как Краев издържа

на това напрежение, обяви помощник-треньорът на "сините" Явор Вълчинов след мача с "Монтана". "В сряда игра с Италия, после пътува, но се потруди и заслужи аплодисментите. Получихме импулс и се радвам, че успяхме да го задържим. Да се надяваме, че "Левски" навлиза в ритъм. Честитя на Наско този дебют, има много да даде на отбора, днес се стара. "Левски" винаги е имал силен централен нападател и покрай него се е градила играта на отбора. Той игра добре", допълни Вълчинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай