Баскетболът взима зала "Триадица" за 10 години

Баскетболът взима зала "Триадица" за 10 години | StandartNews.com

София. Българска федерация по баскетбол ще получи от Столична община спортна зала "Триадица". Градският парламент гласува да предостави за 10-годишно безвъзмездно ползване съоръжението. Федерацията е изявила готовност да представи бизнес план за реновирането и развитието на обекта. Разноските по поддръжката му, както и данъчните задължения ще бъдат изцяло поети от ползвателя.

От БФБ са се ангажирали да приведат залата в съответствие с изискванията на Международната федерация по баскетбол (ФИБА), както и да я адаптират за провеждане на състезания за хора в неравностойно положение. В момента дейност там развива ученическата спортна школа "София", която ще продължи да ползва залата по четири часа дневно. БФБ заявява желание да превърне "Триадица" в Център за развитие на детско-юношеския баскетбол. Предвижда се монтиране на сглобяемо професионално баскетболно игрище в близост до залата.

През 2012 г. федерацията по волейбол взе под наем за 10 г. от Министерството на спорта зала "Христо Ботев". За няколко месеца там бяха вложени за ремонт над 500 000 лв. На 2 октомври тази година от БФБ обявиха на среща с премиера Пламен Орешарски, че подготвят документите за удължаване на концесията.

Две победи и загуба на "Апоел" класират "Лукойл"

Баскетболният ни шампион "Лукойл Академик" се нуждае от две победи в оставащите си два мача от груповата фаза на турнира "Еврокъп" и поне една загуба на израелския "Апоел", за да продължи напред в състезанието. "Студентите" се наложиха със 74:64 срещу "Кършияка" пред 2000 зрители в столичната "Арена Армеец" в сряда. Нашият тим държа под контрол срещата и след този двубой е на пета позиция с 3 победи и 5 загуби, колкото има и четвъртият "Асесофт" (Рум). Един от предстоящите срещи на "Лукойл" е именно срещу румънците, а това прави победата задължителна. "Химки" ни направи услуга, побеждавайки "Апоел" с 85:73 и така руснаците са сигурни в челото. Израелците имат един успех повече от "Академик". За следващата фаза се класират първите три в потока. След седмица шампионът ни гостува на босненския "Игокеа", а на 17 декември приема "Асесофт". На "Апоел" му престоят двубой в Румъния и домакинство на "Кършияка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай