"Барса" разнищи "Реал" на "Бернабеу"

"Барса" разнищи "Реал" на "Бернабеу" | StandartNews.com

Отборът на "Барселона" буквално разнищи на малки парченца "Реал" (Мадрид) и успя да запише категорична победа с 4:0 като гост на "Сантиаго Бернабеу" в 231-ото издание на "Ел Класико", което беше част от 12-ия кръг на Ли Лига.

Луис Суарес (11 и 74), Неймар (39) и Андрес Иниеста (53) смачкаха мадридистите и накараха голяма част от зрителите да си тръгнат преди края на мача, чувствайки се опозорени. С успеха "синьо-червените" направиха преднината си на върха шест точки. Двубоят беше предшестван и съпътстван от изключително строги мерки за сигурност предвид опасността от терористични действия.

Лионел Меси не попадна в стартовия състав на Луис Енрике и се появи, когато всичко беше решено в началото на второто полувреме. Иван Ракитич се нареди сред титулярите и си партнираше в халфовата линия с Андрес Иниеста и Серхио Бускетс. Сержи Роберто активно подпомагаше Луис Суарес и Неймар с действия по дясното крило. Рафаел Бенитес заложи на наглед атакуваща формация в схема 4-3-3 с Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо. Мадридският специалист сбърка състава и загуби центъра на терена, което обрече неговия отбор на поражение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай