Барса срещу Реал (М) в "Ел Класико" днес

MAX sport4 излъчва пряко дербито на Ла Лига от 21,00 часа

Барса срещу Реал (М) в "Ел Класико" днес | StandartNews.com

Днес е големият ден в испанската футболна Ла Лига. Един срещу друг в битка за първото място излизат вечните съперници Барселона и Реал Мадрид. Според треньорът на Барселона Ернесто Валверде победата срещу Реал (Мадрид) в днешното "Ел Класико" на стадион "Камп Ноу" ще е от голямо значение преди преполовяването на сезона в Ла Лига. Над 3000 полицаи ще се грижат за сигурността преди дербито. MAX sport 4 ще излъчи пряко дербито от 21,00 часа.

„Победата в този сблъсък ще бъде голяма крачка напред, защото победителят ще излезе с три точки напред. Леко предимство е да имаш ден повече за почивка. По първоначален план ние трябваше да имаме ден по-малко за почивка. Когато идват такива мачове, отборите се подготвят и мотивацията е над всичко”, заяви наставникът на каталунците.

Един от дебютантите в този мач ще бъде Френки де Йонг, който сподели очакванията и впечатленията си. „Много съм развълнуван преди първото си Класико. Любимият ми мач е победата на „Камп Ноу" с 5:0. Да играеш срещу Реал е винаги специално, а и семейството ми ще дойде да ме наблюдава. Два от най-добрите отбора в света ще излязат на терена, но ние ще опитаме да доминираме играта както винаги", заяви националът на Холандия.

Колегата на Валверде в Реал Зинедин Зидан не показа притеснение.

„Не съм притеснен от нищо. Щастлив съм, че ни предстои Класико. Това са мачовете, за които живееш и ние сме фокусирани изцяло върху това, което ще стане на терена. Трябва да вложим цялата си енергия в двубоя, защото за останалото можем да си говорим цяла седмица", заяви французинът за създалата се ситуация. „Знаем, че ще се изправим срещу добър отбор с играч като Меси в състава си. Ние обаче също имаме своите оръжия", допълни специалистът.

Днешният двубой пропускат контузените Еден Азар, Марсело, Хамес Родгирес, Лукас Васкес и Марко Асенсио, но Гарет Бейл е на линия, въпреки че не е играл за Реал от срещата с Алавес на 30 ноември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай