Балотажът Гришо - Ноле. На живо

Сърбинът поведе, нашето момче не се дава

Балотажът Гришо - Ноле. На живо | StandartNews.com

Григор Димитров и Новак Джокович играят при резултат 4:6, 2:2 в големия финал на турнира от сериите „Мастърс“ във френската столица Париж. Срещата в зала „Берси“ стартира в 16:00 часа. В първия сет поведе Джокович. Гришо изравни във втория.  

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 Срещата започна със сервис на българина. Първото разиграване прати в аут, а след това Джокович удари мрежата и резултатът стана 15:15. Гришо имаше проблеми с вкарването на първи сервис, стигна се до 30:30. Джокович допусна грешка от бекхенд, след това обаче взе точката след най-дългото разиграване до момента - 40:40 още в първия гейм. След това Григор най-после вкара мощен първи сервис и затрудни максимално сърбина, след което успя да спечели разиграването си и да поведе, предаде gong.bg.

1:1 Джокович започна с ас. След това допусна непредизвикана грешка, пращайки топка в аут - 15:15. Сърбинът отново бе неубедителен и Гришо взе точката. И този гейм стигна до 30:30. Григор показа невероятна защита, но в крайна сметка Джокович излезе на мрежата и пусна къса топка, с която българинът нямаше как да се справи. След това той спечели разиграването си след силен сервис.

2:1 Геймът не тръгна добре за Григор Димитров, който още имаше проблеми с първия си сервис. Джокович поведе с 30:15, но хасковлията успя да вкара мощен начален удар и изравни. След това поведе като не остави шансове на противника с отличен форхенд. Последва добро разиграване, при което Гришо контролираше ситуацията и успя да спечели гейма.

2:2 Сърбинът започна с двойна грешка. След това отново не бе убедителен и Гришо взе инициативата с 30:0. Джокович излезе напред и със страхотно воле се върна в гейма. Последва и силен начален удар и 30:30. Ноле успя да затвори разиграването си.

3:2 Българинът също не бе категоричен на свой сервис от началото на двубоя. Геймът стигна до 30:30, а след това Гришо излезе напред до мрежата и притисна Джокович, който прати топката в аут. Така Гришо получи шанс да спечели разиграването си и го направи с добър сервис, който Джокович не успя да върне.

3:3 Григор не успя да се справи със сервисите на опонента си и изостана с 0:30. След това прати и топката в мрежата. Джокович без проблеми затвори подаването си на нула. 

3:4 и пробив за Ноле! Хасковлията продължи да има проблеми с първия си сервис, докато Джокович влизаше все повече в ритъм. Той дори поведе с 30:15 заради пресилен форхенд на Григор. След това първата ни ракета излезе на мрежата и се справи. Българинът прати топка в аут и даде първи щанс за пробив на световния номер 1. До пробив се стигна след грешка на Гришо.

3:5 Джокович бързо-бързо поведе с 30:0. След това без затруднения стигна и до още две точки и на нула затвърди пробива си.

4:5 Григор обаче имаше сериозни проблеми при свой сервис-гейм, въпреки това той успя да поведе с 30:15. Джокера успя отново да изравни след грешка на българина. Стигна се до ново равенство 40:40. Гришо се справи отлично и все пак взе гейма.

4:6 и сет за Джокович! Световният номер 1 поведе в разиграването, но след това Гришо отговори с чудесна атака и изравни. Стигна се до ново равенство 30:30 след разиграване от 33 удара и чудесна игра на първата ни ракета. Ноле вкара силен първи сервис и поведе, но българинът не се отказа и докара гейма до 40:40. Последваха две точки за Джокович, който спечели сета.

ВТОРИ СЕТ: 

1:0 Гришо започна добре втория сет с убедителен сервис-гейм.

1:1 Гемът стигна до 15:15, но след това Джокович пое пълен контрол и поведе с 40:15 след отличен форхенд, а след топка в мрежата от Гришо, той успя да изравни геймовте във втория сет.

2:1 Грешка на Григор даде преднина на сърбина. Той изравни след мощен смаш. Хасковлията успя да поведе след топка в аут от Джокера. Той увеличи преднината си и след това затвори разиграването си.

2:2 Ноле успя да поведе с 30:0, въпреки че сбърка от първи сервис. След това Григор Димитров се върна в разиграването след непредизвикана грешка на противника. След красиво разиграване българинът прати топката в аут с малко и така световният номер 1 поведе с 40:15, а след спечели сервис-гейма си.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай