България и Германия официално ще си помагат във футбола

България и Германия официално ще си помагат във футбола  | StandartNews.com

София. България и Германия официално ще си помагат във футбола. Това стана ясно, след като Българският футболен съюз в лицето на президента му Борислав Михайлов подписа договор за сътрудничество с немските си колеги пред погледа на ковчежника на Германския футболен съюз Хорст Шмид и легендата на Бундестима Франц Бекенбауер.

Бекенбауер е на специално посещение в България и уважи подписването на меморандума, според който немците ще ни помагат главно с опита си и треньорските си кадри.

"Договорът е, за да си помогнем взаимно. Има много области, в които можем да си сътрудничим", сподели Шмид.

"Следя българския футбол и националния ви отбор. Все пак съм доктор хонорис кауза на НСА и имам специално отношение към България. Вашият национален тим се подобрява. Имате добри шансове за класиране. В същото време сте в една от най-тежките групи", сподели самият Бекенбауер.

Михайлов пък коментира и вчерашната страхотна победа на Лудогорец над Динамо Загреб в Лига Европа. "Много добър мач, пожелавам им успех", каза босът на БФС, цитиран от БГНЕС.

"Вчера вечеряхме с Боби Михайлов и някои други приятели и гледахме отчасти мача. Беше много впечатляваща победа. Сега имат 2 победи в 2 мача и са тръгнали по добър път. Бях впечатлен от стила им", разкри още Бекенбауер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай