Българин остана на 27 стотни от победа в Божурище

Българин остана на 27 стотни от победа в Божурище | StandartNews.com

Българският състезател Андрей Сашев с кобила Либертина (на снимката) остана на косъм от победата във втория ден на Световната купа по конен спорт в Божурище. В изпитанието за сребърен тур "Бяла карта" нашият ездач премина паркура без грешка за 36,26 секунди и това му отреди второ място. Турчинът Сенчер Хорасан с Адмирал също скача без грешка, като изпревари родният представител само с 27 стотни и триумфира. Трети се класира Красимир Сребров с Джингъл Белс.

В изпитанието за юноши страната ни също имаше ездач в призовата тройка. Таня Топачарова с кон Виктор се класира трета и така си извоюва квота за европейското първенство за юноши и девойки. Визи взимат и победителката Александра Младин (Румания), както и Серен Багричик (Турция).

В изпитанието за млади коне за приза на Българския спортен тотализатор първи е Дмитрис Нацис (Гърция) с кобила Серена, следван от Ангел Няголов с Кондарко и Мишел Димитрова с Лорд Примеро.

Снощи завърши надпреварата за наградите на Министерството на младежта и спорта. Днес е и състезанието за Гран при "Бяла карта" с награден фонд 25 000 евро, което е квалификация за европейския шампионат за мъже и жени в Аахен (Германия) през август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай