Австриец спечели златото на гигантския в Банско

Калин Златков зае 29-о място на световното по ски

Австриец спечели златото на гигантския в Банско | StandartNews.com

Австриецът Лукас Фюрщейн спечели титлата в гигантския слалом от Световното за младежи по ски алпийски дисциплини в Банско с време 1:45,33 мин. Ден по-рано той бе втори на Супер-Г. Шампионът от вчера Джовани Франзони (Ит) спечели среброто днес, като изостана от победителя на 0,72 сек. Бронзът е за Каспар Киндем (Нор), който слезе за 1:46,22 мин. От българските национали Калин Златков се представи много добре, като завърши 29-и.

Константин Стоилов стартира добре в първия манш, но малшанс го извади от играта. Никола Семерджиев бе 42-и след първия манш, но във втория допусна грешка и не завърши.

„Каквото и да се случи в слалома, за мен това е едно великолепно първенство, заяви щастливият Фюрщейн. – Банско е невероятен курорт. Природата тук ти дава допълнителни сили да атакуваш докрай. Организацията е на ниво световна купа. Градът е много красив“.

Последната дисциплина при младежите е слалом. Тя ще се проведе на 5 март от 9,00 и 11,30 ч. България ще бъде представена от Калин Златков, Константин Стоилов и Никола Семерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай