Австралия повика българин в националния

Шаламанов ще пази при 20-годишните

Австралия повика българин в националния | StandartNews.com

Вратарят Илия Шаламанов е получил повиквателна за националения отбор на Австралия по футбол за младежи до 20 години.
18-годишният Шаламанов е роден в Бризбейн и има двойно гражданство - българско и австралийско.

На 3-годишна възраст той се прибира със семейството си в Петрич, а първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на местния Беласица.По-късно облича фланелката на ДФК "Мечетата", откъдето е привлечен в Академията на ЦСКА-София.

Той тренира с мъжете през лятото на миналата годитна и записва и неофициален дебют за "армейците" на 18 юли в контролата срещу Локомотив Горна Оряховица.

От август Шаламанов играе като преотстъпен във втородивизионния Литекс (Ловеч). "Повиквателната за участие с младежкия отбор на Австралия дойде на 17 декември. Обадих се лично на главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов, който даде съгласието си, пожелавайки ми пълен успех", коментира младокът.

Той обясни и как се е стигнало до повиквателната. "Агентът ми е изпратил видеозаписи в Австралия с мои мачове. От местния футболен съюз са разгледали внимателно всичко и са останали доволни от видяното. Свързаха се с мен, обяснена ми бе програмата за участие в контролни мачове и квалификации за Световно първенство за младежи в периода от 14 февруари до 20 март 2021 година в Ташкент, Узбекистан. Там ще изиграем три приятелски срещи срещу отборите на Узбекистан, Бахрейн и Япония и квалификационни мачове за срещу Виетнам, Саудитска Арабия и Лаос", обясни вратарят.

Световното първенство за младежи до 20 години е в Индонезия от 20 май до 12 юни 2021 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай