"Астана" на Мъри на крачка от групите на ШЛ

"Астана" на Мъри на крачка от групите на ШЛ | StandartNews.com

Казахстанският "Астана", воден от бившия треньор на "Левски" Мъри Стоилов постигна изключително важда победа с 1:0 срещу кипърския "Апоел" (Никозия) в мач от финалния плейофен кръг на Шампионската лига, игран в столицата на Казахстан.

По тозин начин Стоилов има възможността да играе за втори път в групите на най-авторитетния клубен турнир, след като направи това със столичния гранд "Левски.

Още в 4-ата минута Астана можеше да открие резултата, но ударът на Нусербаев в глава намери гредата на кипърската врата.

В 13-ата минута АПОЕЛ претендира справедливо за дузпа, която обаче не бе отсъдена въпреки контакта между защитника на Астана и Де Винсенти.

В следващата атака Астана вкара гол. Джолчиев с мощен удар с глава направи резултата 1:0. Същият футболист имаше шанса от воле да покачи резултата в 28-ата, но вратарят Ватерман спаси.

Второто полувреме обаче започна с мощен натиск за АПОЕЛ, като гостите създадоха няколко голови ситуации. Астис бе най-близо до изравняването, но от 8 метра стреля в аут в 62-ата минута.

В последните минути тимът на Мъри Стоилов отново се вдигна на щурм и на свой ред създаде няколко чисти ситуации. Нападателят на домакините Фокси имаше три чисти положения за ново попадение, но пропусна.

Така казахстанците имат един чист го аванс преди реванша следващата седмица в Никозия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай