Аржентина и Бразилия бият за Мондиал 2022

Гаучосите надвиха Перу като гост за първи път от 2004 г

Аржентина и Бразилия бият за Мондиал 2022 | StandartNews.com

Футболистите на Аржентина и Бразилия записаха победи в световните квалификации за шампионата в Катар през 2022 година.

Аржентина спечели с 2:0 като гост срещу Перу и продължава без загуба в квалификациите. "Гаучосите" грабнаха трите точки в Лима с попадения на Николас Гонсалес и Лаутаро Мартинес през първото полувреме. Тимът на Лионел Скалони вече има 10 точки и е втори в класирането след лидера Бразилия (12). Аржентинците не бяха печелили при визита в Перу от 2004 година. Лионел Меси и компания отговориха подобаващо на критиките след домакинското равенство срещу Парагвай (1:1), а Гонсалес се разписа във втори пореден мач и показа, че се превръща във все по-важна фигура в селекцията на Скалони.

Бразилия продължава победния си ход в световните квалификации. Тази нощ съставът на Тите спечели с 2:0 като гост на Уругвай.
Попаденията за "селесао" вкараха Артур и Ричарлисон още до почивката, а през второто полувреме Единсон Кавани получи директен червен картон и домакините доиграха мача в намален състав. Дори без контузеният Неймар бразилците доказаха, че са по-добрият отбор. В тима на Уругвай много липсваше Луис Суарес, който е под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай