"Арсенал" превзе "Гудисън парк"

"Арсенал" превзе "Гудисън парк"  | StandartNews.com

Отборът на "Арсенал" направи изключителен мач и записа победа срещу един от най-коравите отбор във Висшата лига - "Евертън". "Артилеристите" се наложиха с 2:0 като гост на "Гудисън парк" след голове на Дани Уелбек и новата изгряваща звезда Алекс Илоби, който вкара дебютното си попадение в първия си мач за клуба в Премиер лийг. Той направи същото и в Шампионска лига тази седмица, когато отблеяза във вратата на "Барселона", за да направи загубата на "Арсенал" почетна (3:1).

По този начин възпитаниците на Арсен Венгер запазват третото си място с актив от 55 пункта, като са 8 точки от лидера "Лестър", който по-късно днес излиза срещу "Кристал Палас".

"Арсенал" отпадна от всички турнири, така че, тази победа бе изключително важна за "артилеристите", които съумяха да смъкнат малко напрежението от мениджъра Венгер. 

След тази загуба пък "Евертън" е на незавидната за отбора 12-та позиция, като събира в актива си 38 точки, на 13 от зоната на изпадащите. "Карамелите" са на полуфинал във ФА къп и ще се изправят срещу победителя от сблъсъка между "Уест Хем" и "Манчестър Юнайтед".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай