Арсенал пропиля златен шанс в Лондон

"Артилеристите" водеха с 2:0 преди почивката, но не успяха да реализират дузпа

Арсенал пропиля златен шанс в Лондон | StandartNews.com

Отборът на Арсенал направи равенство 2:2 като гост срещу градския си противник Уест Хям в среща от 31-ия кръг от Висшата лига на Англия.

"Артилеристите" водеха с 2:0 преди почивката, но не успяха да реализират дузпа, като отново пропиляха аванса си и вече водят само 4 точки пред шампиона Манчестър Сити, който е изиграл един двубой по-малко в сравнение със столичани.

Още в седмата минута Бен Уайт центрира за Габриел Жесус, който отблизо откри резултата в полза на водения от мениджъра Микел Артета състав. Само три минути след това Габриел Мартинели пусна топката към Мартин Йодегор и той реализира втория гол в мрежата на "чуковете".

В 32-ата минута Габриел извърши нарушение в наказателното поле на гостите и Мохамед Саид Бенрахма намали изоставането на Уест Хям след точен удар от дузпа. В самия край на първата част Курт Зума пропусна да изравни.

Втората част започна с игра с ръка в наказателното поле на Михаил Антонио, която доведе до отсъждане на дузпа. В 52-ата минута Букайо Сака застана зад топката, но я изпрати в аут при удара си от бялата точка.

Само две минути след това Джаред Боуен изравни след подаване на Тило Керер.

В 81-ата минута удар с глава на Антонио се отби от външната страна на гредата на вратата на гостите.

Преди седмица Арсенал пропиля аванс от два гола и при гостуването си срещу Ливърпул. Лондончани са първи във Висшата лига със 74 точки, с 4 пред Манчестър Сити.

Уест Хям продължава битката за оцеляване в елита, като е с актив от 31 точки на 15-та позиция в подреждането.

По-късно днес Манчестър Юнайтед гостува на Нотингам Форест, докато в понеделник Лийдс приема Ливърпул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай