Арда удари спирачката на ЦСКА!

Тимът от Кърджали очевидно е фактор в първенството

Арда удари спирачката на ЦСКА! | StandartNews.com

Тимът на Арда Кърджали очевидно започва да става сериозен фактор в родното ни първенство. След нуловото равенство с шампиона Лудогорец, тимът изненада неприятно и другия претендент за титлата ЦСКА.

Червените направиха грешна стъпка в похода към върха в класирането, след като завършиха 0:0 с Арда на “Българска армия”. ЦСКА игра със специален черен екип във връзка с утрешната 100-годишнина на А.С.23. Ретро фланелките не донесоха късмет на хората на Нестор Ел Маестро, като и двата отбора имаха положения.

Така в класирането ЦСКА остава на третата позиция с 29 точки, на две зад Локомотив Пловдив и три зад Черно море. “Червените” обаче са с мач по-малко, а отложеният двубой с Етър във Велико Търново ще бъде в сряда.

Арда е на 6-то място в класирането с 24 точки, но с два мача по-малко от лидерите. Също другата седмица в сряда тимът приема в Кърджали Левски.

В 38-та минута Назон изскочи на стрелкова позиция и стреля силно, но право в ръцете на Господинов. Малко след това Махмутович стреля неточно с глава. До края на полувремето Фаетон стреля два пъти, но Господинов се намеси подобаващо и в двата случая.

Постепенно напрежението се покачваше, имаше и сериозно спречкване между играчи на двата отбора, а в 65-та минута шут на Естрада от фаул намери стената. Еквадорецът направи добавка, но не успя да стреля точно.

Отново Естрада проби през центъра на наказателното поле и стреля с десния крак, но отново на пътя на топката застана защитник на Арда и след рикошет в тялото на Сако тя се отклони в страничната греда и излезе в ъглов.

В края на срещата Арда дори имаше възможност да измъкне трите точки. В 78-=та минута Станислав Иванов беше намерен в наказателното поле и стреля, но Бусато успя да спаси. Малко след това пък шут на Преслав Боруков шутира от границата на наказателното поле и прати топката на сантиметри от вратата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай