Арда измъкна точка на Лудогорец

Шампионите вече имат 10 точки аванс пред втория Локо (Пд)

Арда измъкна точка на Лудогорец | StandartNews.com

Арда измъкна точка от шампиона Лудогорец в отложения мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на ст. "Локомотив" в Пловдив, където кърджалии домакинстват този сезон, завърши наравно 1:1. Жоржиньо откри за гостите в 37-ата, а Иван Коконов изравни 5 минути по-късно. "Орлите" играха разсеяно и въпреки териториалния си превес през целия мач, домакините дори можеха да съжаляват, че не станаха първия тим, който побеждава Лудогорец този сезон. 
След мача Лудогорец вече 59 точки - 10 повече от Локо (Пловдив) и ЦСКА - София. Арда пък има 31 пункта и на осмо място в класирането.

“Не успяхме да победим, защото Арда игра много здраво в дефанзивен план и почти не допусна грешки. Трябваше да създадем повече положения с оглед на доминацията, но това не се получи. В индивидуалните двубои днес не бяхме на нивото, което трябваше. Аз не съм подценявал нищо, бяха подготвени за този мач. Играхме, за да спечелим, но просто не се получи”, каза Павел Върба, треньор на Лудогорец след срещата.

“Резултатът е абсолютно реален. Днес беше важно футболистите да се раздадат докрай. Знаехме, че движението в защита ще е повече от това в атака. Двубоят беше различен от този с Дунав. Днес определено целта беше да се защитаваме. Вече имаме две нови попълнения. Работим и върху тази тема, но сега мислим върху следващите мачове. Надяваме се да подобрим нивото или поне да го запазим. Левски? Когато даден отбор е наранен, той е най-опасен. Всичко при нас е спокойно”, заяви Николай Киров, треньор на Арда след мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай