Антверп победи Лудогорец в Белгия

Шампионите изпуснаха да обърнат домакините

Антверп победи Лудогорец в Белгия | StandartNews.com

Лудогорец загуби с 1:3 гостуването си на Антверп в мач от Група "J" на Лига Европа, който се игра в Белгия. Точни за победителите бяха Онгла, Де Лает и Бенсон. За българския тим ефектно попадение реализира националът Кирил Десподов. Българският тим все още не успява да запише първа победа, като до момента заема последното място в групата с 0 точки. Антверп пък е с 12 точки и продължава във фазата на директните елиминации.

Първото полувреме по никакъв начин не показа, че българският отбор заслужава първата си точка в груповата фаза на турнира през този сезон.

При първата такава, след едва 3 минути игра, Геркенс можеше да открие, но само липсата на късмет не му позволи да направи това.

Последваха опити и на Мийоши и Онгла, които обаче бяха спасени от Стоянов или пък преминаваха покрай вратата му.

Лудогорец опита бърза контра, с пас на Кешеру към Чибота, който обаче беше прекалено силен и не се стигна до нищо значително. Лудогорец изпълни и ъглов удар, но отново - без ефект, от гледна точка на изстрел към или в очертанията на вратата.

Напротив, домакините взимаха топката от краката на съперниците си и с 3-4 подавания стигаха до наказателното поле, където сменяха крилата, в опит да объркат защитниците и незабавно стигаха до възможност за отправяне на изстрел.

Резултатът беше открит след 20 минути игра, когато грешка в изнасянето на топката направи така, че тя достигна до Онгла, който с бомбен изстрел от над 20 метра не остави шансове за реакция на Стоянов и даде преднината на тима си. С оглед показаното на терена до този момент, това бе напълно заслужено. 

В самия край на полувремето Икоко получи разтежение в лявото си бедро и бе принудително заменен от Терзиев, на когото се наложи да довърши срещата като краен защитник.

Началото на второто полувреме беше коренно различно за гостите, които изглежда бяха получили правилните инструкции от Генчев за това как трябва да се справят с бранителите на Антверп.

Десподов бе изведен сам срещу вратаря едва 20-ина секунди след подновяването на играта, но не успя да отправи изстрел и кълбото бе избито от вратаря.

Няколко секунди по-късно и Чибота получи страхотно подаване, но стреля право в стража на домакините.

В 53-ата минута Десподов поправи грешката си, след като Оливейра му подаде по чудесен начин, а националът стреля прецизно в горния десен ъгъл на вратата на опонента, като в този случай шанс за адекватна реакция на иначе записалия чудесен двубой вратар на домакините нямаше.

В 72-ата минута обаче, при центриране от статично положение, Де Лает засече кълбото с глава и възстанови преднината на Антверп с попадение за 2:1. Последваха редица смени и в двата състава, но въпреки старанията на "зелените" и техния треньор, нов гол в тяхна полза нямаше. Такъв бе реализиран от съперника, като малко преди края влезлият като резерва Бенсон вкара за крайното 3:1. Победата класира Антверп предварително за следващата фаза на турнира, а Лудогорец продължава да се бори за първа точка в груповата фаза. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай