Англичани избягаха на полувремето, за да спестят унижение

Абингдън Таун падаше с 0:8 и реши да напусне стадиона

Англичани избягаха на полувремето, за да спестят унижение | StandartNews.com

Абингдън Юнайтед бе напът да спечели най-знаменитата победа в клубната история, водейки с 8:0 на полувремето срещу вечния съперник Абингдън Таун, но съгражданите напуснаха стадион "Норткорт Роуд" на полувремето, за да си спестят допълнително унижение. Двата отбора играят в десетото ниво на футбола в Англия, като намиращият се на второ място Юнайтед гони промоция, докато Таун е на дъното в класирането с едва две победи през сезона.

Домакините поведоха с 4:0 само в първите 15 минути и вкараха още четири гола до почивката, а футболистите на Абингдън Таун решиха да не излизат за подновяване на играта. Вместо това те оставиха своите екипи в съблекалнята за гости и напуснаха стадиона без обяснение.

"От 30 години съм във футбола, но не съм виждал подобно нещо. Водехме с 8:0 на полувремето, а мениджърът и футболистите им не се върнаха на терена за втората част. Имаше добра посещаемост от около 160 човека и те бяха също толкова потресени, колкото и ние самите. Искаме да печелим, но не по този начин", каза секретарят на Юнайтед Джон Блекмор за ВВС.

Брайън Кърк, президент на Таун, пък обясни следното: "Миналата година имахме много проблеми, но се надявахме да ги оставим зад нас и да стабилизираме клуба. Не мога да коментирам ситуацията, защото първо трябва да се свържа с мениджъра".

През 2018 година играчите на Абингдън Таун сътвориха същия гаф, след като напуснаха терена при резултат 0:17 срещу друг съперник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай