Анчелоти иска в "Реал", ПСЖ го пуска срещу трима футболисти

Анчелоти иска в "Реал", ПСЖ го пуска срещу трима футболисти | StandartNews.com

Мадрид. Война избухна между два от най-богатите клубове в света часове след като официално беше оповестена раздялата между "Реал" и Жозе Моуриньо. Новината съобщи лично президентът на "белия балет" Флорентино Перес късно в понеделник. "След срещата на борда на директорите стигнахме до две решения. След като разговаряхме с нашия треньор, стигнахме до заключението, че взаимоотношенията ни ще бъдат прекратени след края на този сезон", обяви босът.

"Благодарим на Моуриньо за работата, която той свърши, и му пожелаваме късмет в бъдеще", добави той и поясни: "Не става дума за уволнение. Договорът му ще бъде прекратен по взаимно съгласие". Португалският специалист няма да получи неустойка, категоричен беше Перес. "Жозе помогна много на "Реал". Той върна отбора в елита. Сега пак сме сред най-добрите в Европа. Бих искал Моуриньо да продължи работата си, но някои крайности налагат тази рокада. Непоносимостта стигна високи нива", разкри президентът на "Реал". "Лично аз съм доволен от работата му. Той даде много на клуба", каза още шефът. Специалния позагуби ореола си в Мадрид, където за три сезона взе титла, купа и суперкупа. За същия период обаче "Барса" доминираше тотално, а и белите" не вдигнаха бленуваната 10-ата европейска купа на шампионите.

Логично на дневен ред изникна въпросът: "Кой ще смени Жозе?". И макар "Реал" да играят ролята на умряла лисица, а ПСЖ да извива ръце, това най-вероятно ще бъде италианецът Карло Анчелоти.

"Разговаряхме с ПСЖ и ни казаха, че няма да го пуснат, защото има договор," заяви Перес.

Собственикът на французите Насер ал Хелайфи обаче се изцепи, че италианският специалист е подписал договор с "Реал". И предупреди мадридчани, че ще трябва да си платят, ако се опитат да осъществят сделката.

"Няма да има канадска борба. Ние просто уважаваме принципите, договорите и това, което трябва да се прави. Има си методи, ситуации в правото и преговорите, за да се направят нещата както трябва", каза той и изрази готовност да влезе в съдебна битка, ако се наложи.

"Помолих клуба да напусна и очаквам отговор от ръководството, защото все още имам контракт с ПСЖ", каза самият Анчелоти в неделя, след като тимът му вдигна титлата в Лига 1.

Според в. "Марка" парижани, от една страна, се опитват да забавят процеса, докато намерят нов наставник, както и да получат в замяна три от звездите на "белия балет". Цел номер 1 е Анхел Ди Мария, който иначе би излязъл на ПСЖ 25 милиона евро. Другите са Фабио Коентрао и Пепе.

В Мадрид се коментира и резервен вариант "Зинедин Зидан". "Той е играч, който всички мадридисти пазят в сърцата си. Зизу кара треньорски курсове, но не сме разговаряли с него за поста. Той обаче е част от нашия клуб", коментира Флорентино Перес.

Пред Жозе Моуриньо пък широко се отварят портите за завръщане в "Челси", където между 2004 и 2007 г. спечели шест трофея. Наскоро собственикът на "сините" от Лондон Роман Абрамович обяви, че не иска да плаща неустойка за нов треньор. Португалецът имаше такава в договора си с "Реал" на стойност около 20 млн. евро. Тя обаче отпада. Руският олигарх вече плати нечувани пари за освобождаване на треньори, като само Андре Вилаш-Боаш му струваше близо 16 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай