Пълен кошмар. Ампутираха краката на олимпийски шампион

45-годишният Костомаров спечели златен медал на зимната олимпиада в Торино заедно с Татяна Навка

Пълен кошмар. Ампутираха краката на олимпийски шампион | StandartNews.com

Медици ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров, който е в болница заради пневмония.

На 10 януари Иля Авербух, също олимпийски вицешампион в танцовите двойки, съобщи, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко състояние и е в медикаментозна кома, от която е изваден на 24 януари.

Той обаче развива сепсис, появяват се и проблеми с кръвообращението.

"За съжаление и двата му крака трябваше да бъдат ампутирани. Операцията премина без проблеми и като цяло тялото се възстановява. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява, но той продължава да бъде в интензивно отделение", каза източникът на ТАСС, предава БТА.

По-рано днес канал "112" съобщи за ампутацията на единия крак на Костомаров. Целта на операцията била да се премахне тъканна некроза и да се спре процесът на клетъчна смърт. Отбелязва се, че от единия крак мъртвата част от тъканта е била почистена, но засегнатата област на другия крайник се оказала голяма и се наложило глезенът да бъде напълно ампутиран.

45-годишният Костомаров спечели златен медал на зимната олимпиада в Торино заедно с Татяна Навка. Двамата са и двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финала на серията Гран При.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай