Алегри: Можем още; Клоп: Не беше хубаво

Алегри: Можем още; Клоп: Не беше хубаво | StandartNews.com

Наставникът на "Ювентус" Масимилиано Алегри бе много доволен след успеха с 3:0 над "Борусия" Дортмунд в осминафиналния реванш от Шампионската лига. В Торино първият двубой също завърши с успех за "старата госпожа" - с 2:1.

"Играчите не позволиха на Борусия да направи почти нищо. Мисля, че за двата мача те имаха само един изстрел във вратата ни", заяви Алегри.

"Това е важен резултат за италианския футбол, особено като се има предвид начина, по който бе постигнат. Отборът разполага с всичко необходимо да играе още по-силно от показаното тази вечер", добави италианският спец.

"В четвъртфиналите очевидно ще ни чака съперник от висока класа, но момчетата, клубът и феновете показаха, че са готови. Можем и трябва да се подобрим по отношение на подаванията и контрола върху играта. През второто полувреме играхме много добре. Имаше известни колебания, когато се наложи смяната на Пол Погба с Андреа Бардзали. Като цяло обаче показахме тактическа грамотност и не дадохме на противника прекалено много фаулове", коментира още наставникът на "Ювентус".

Разочарован пък бе старши треньорът на "Борусия" Юрген Клоп.

"При нас тотално липсваше ударния елемент в играта ни пред тяхното наказателно поле. Ако не стреляш към вратата, няма как да вкараш. Тевес ни показа това, а ние не сторихме достатъчно. След първия гол мачът тотално се разстрои, а увереността на противника растеше с всяка минута. Не беше никак хубаво, но може да се обясни лесно – "Юве" беше по-добър от нас и започна мача по перфектния начин", каза Клоп.

"На нас ни липсваше тяхното самочувствие. Толкова ранен гол е лош старт. В крайна сметка всичко се свежда до това, че не бяхме безпощадни в най-важните моменти. Трябва да приемем загубата. Бяхме по-слаби и трябва да го проумеем. Отпаднахме от Шампионската лига, но това не е проблем. Случи се и с други отбори", завърши наставникът на "Борусия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай