Алберто Томба открива ски сезона на Банско

Алберто Томба открива ски сезона на Банско | StandartNews.com

Банско. Кръстникът на най-известната писта в Банско Алберто Томба ще открие ски сезона във водещия български ски курорт на 14 декември. Новината съобщиха за „Стандарт нюз" концесионерите на ски зоната и домакините на шоуто от „Юлен".

Трикратният олимпийски и двукратен световен шампион в ските е приел поканата на домакините да открие 10-ия сезон на реновираната ски зона. Банско е любимия курорт на Ла Бомба. Освен на откриването през 2003-а той идва и за световните купи за мъже и жени през годините, както и за последното издание на „Научи се да караш ски" през януари 2013-а.

Заедно с Томба сезона в Банско ще открият още единственият 5-кратен носител на Световната купа Марк Жирардели, скиор №1 на България Петър Попангелов, бронзовият медалист в слалома от олимпиадата в Лилехамер Юре Козир и славния френски спускач Люк Алфан. Той е единственият спортист печелил Световната купа (1997), а по-късно е рали Дакар (2006). И тази година публиката ще има възможност да се пусне в състезанието със ски-легендите "Победи шампионите", а след това ще може да си намери ключовете от чисто нов автомобил в снега в надпреварата "Търсачи на съкровища".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай