300 таланти участваха в първата Асамблея „Земя на децата“

Грандиозното събитие бе открито от детския радиохор, който изпълни химна „Детска планета"

300 таланти участваха в първата Асамблея „Земя на децата“ | StandartNews.com

Над 300 деца от всички 28 области в България взеха участие в първата националната Асамблея „Земя на децата“, която се проведе в Националната спортна академия в София на 1 юни 2019 г.

Грандиозното събитие бе открито от детския радиохор, който изпълни химна „Детска планета", написан специално за Асамблеята от композитора Ясен Обретенов, по музика на Пеньо Иванов. Бяха прочетени и поздравителни адреси от държавните институции и организации, които подкрепиха първото издание на детската асамблея.

В емоционално обръщение към участниците и гостите, Ваня Ламбева, организатор и  председател на сдружение „Дива Земя“ заяви:

 „Горда съм, че децата на България днес са заедно, обединени от идеята да покажат своите таланти. Мечтая второто издание на форума да е с международно участие. Вече работим по този проект и се надявам той да е в полза за по-добро бъдеще и реализация на тези талантливи млади хора, които да получат реализация не само в личния си живот, а да бъдат посланици за доброто на цялата земя. Точно затова се спрях на това име – „Земята на децата“ и искам да посветя проявата на моя баща, който цял живот беше дипломат и лице на България пред света“, каза Ваня Ламбева. 

За участниците в първото издание на националната Асамблея „Земята на децата“ времето премина неусетно в рамките на два панела - художествен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите взеха участие съвместно с представители на НСА и НХА. Част от творбите на младите таланти ще бъдат използвани за бъдещите благотворителни прояви на сдружение „Дива Земя“. Сред гостите на Асамблеята бе и композиторката Вида Пиронкова, която празнува рождения си ден с децата на България.

„Подкрепата на толкова много институции и популярни лица от света на бизнеса, спорта, изкуството ни дават самочувствието, че не сме сами и това, което правим има смисъл. Благодаря на всички които застанаха до нас и повярваха, че начинанието ни е  ни е водено само от добри намерения, без комерсиални подбуди “, казва Ваня Ламбева и благодари на Областна администрация на Софийска област, на НСА „Васил Левски“ в лицето на проф. Пенчо Гешов,  Комисията за закрила от дискриминацията, НХА, Пожарна безопасност и защита на населението, БЧК, Софийска община, Министерство на културата, Министерството на образованието,  Министерство на младежта и спорта, Лайънс клуб София Витоша в лицето на г-жа Весела Вацева, на адв. Биляна Тончева, адв. Искра Стефанова, на продуцента Меги Савова. На всички популярни лица от областта на бизнеса, науката, изкуството и спорта, сред които гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев, тв водещата Елизабет Методиева, Вида Пиронкова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова и др.

Ваня Ламбева е родена в София. Завършила е английска гимназия, има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг. Била е кмет на с. Туден и е основател на спортния клуб в Годеч. През 2016г. създава Асоциацията „Дива Земя”.

 “ Сдружението с нестопанска цел „Дива земя“ работи усилено в подкрепа на талантливи деца, деца в неравностойно положение, професионалното развитие на жените, запазване на културно-историческото наследство и др. Имаме над сто успешни  мероприятия на територията на страната.  Носители сме на редица награди включително награда за "Добрият пример на запад от София". В „Дива Земя“ членуват над 300 души, които управляват нашата дейност на местно ниво и организират събития по региони. Имаме желание да учредим стипендиантски фонд за подкрепа на талантливи деца“, с гордост споделя Ваня Ламбева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай