Събота,

30 млади джудисти от „Локомотив“ София стават посланици на спорта

От: стандарт -
30  млади джудисти от „Локомотив“ София стават посланици на спорта
A
A
A

Спортен клуб по джудо „Локомотив“ стартира проект „Не търси оправдание – спортувай с желание!“. Проектът се финансира от Министерство на младежта и спорта,  по Договор 25-00-18/18.-3.2021 г. В него, железничарите   представят иновативен модел за насърчаване на социално-отговорно поведение към здравословния начин на живот сред младите хора.

 В дейностите се включват общо 30 младежи на възраст 15-29 години, които са новите посланици на спорта като начин на живот.  Те ще получат  специализирана подготовка и обучение по джудо, като  алтернатива на вредните навици и възможност за осмисляне на свободното време.  Чрез подхода „връстници помагат на връстници“, демонстрации и пълноценно използване на съвременните комуникационни канали, посланието на младите джудисти от „Локомотив“,  ще достигне до повече от 37 000 младежи на национално ниво.

 „Спортът е важен елемент от нашия живот. Затова насочихме усилията си да покажем на подрастващите атрактивни и забавни спортни дейности. Нашата мисия е да задържим тяхното внимание и да провокираме мотивацията им за личностно развитие и здравословен начин на живот.“, каза Васил Георгиев, ръководител на проекта и председател на спортния клуб.

Клубът по джудо е планирал демонстрации на открито в София и отворени тренировки, представящи различни компоненти за изграждане на здраво тяло. В основата на спортните демонстрации ще е джудото, като спорт с дългогодишна история в България.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички