1 млрд. гледат мото в Севлиево

1 млрд. гледат мото в Севлиево | StandartNews.com

Севлиево. ТВ аудитория от над 1 милиард зрители ще следи на живо 5-ия кръг от Световния шампионат по мотокрос, който ще се състои на писта "Горна Росица" в Севлиево на 20-и и 21-и април. Това обяви председателят на организационния комитет Румен Петков.

"В последните години държавата абдикира от поетите ангажименти да помага с финансирането на тези имиджови състезания по мотокрос. Става дума най-вече за Симеон Дянков, иначе благодарение на Бойко Борисов платихме таксата за тазгодишния "фрийстайл". Въпреки проблемите ние съумяхме отново да доведем световния елит в този спорт у нас. Имайте предвид, че 130 тв екипа пристигат в България, за да отразяват събитието. Трасето "Горна Росица" е номер 1 в света, а това е 10-о юбилейно домакинство на страната ни на кръг от световния шампионат", каза Румен Петков.

Българският участник в сътезанието в Севлиево е Петър Петров. В момента той е 12-и в световната ранглиста. По неговите думи има сили за топ 5 и "ще направи всичко, за да постигне тази цел".

Шефът на родната федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов изказа благодарност на Цветан Василев: "Федерацията по мотокрос трябва да носи неговото име. Човекът дава пари не за реклама, а защото вижда, че ако не е той няма да оцелеем. Имахме 1 200 000 евро задължения. С негова помощ сме погасили повечето. Спортният министър Петър Стойчев също ни отсвири - каза да се оправяме сами".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай