Неочакват обрат на US Open. Америка ликува

На финала при мъжете ще спорят Новак Джокович от Сърбия и Даниил Медведев от Русия

Неочакват обрат на US Open. Америка ликува | StandartNews.com

Феноменалната Коко Гоф спечели Откритото първенство на САЩ по тенис след победа на финала над световната номер 1 Арина Сабаленка от Беларус с 2:6, 6:3 и 6:2.

Това е първа титла за 19-годишната американка в турнирите от Големия шлем.

Коко Гоф е четвъртата различна американка с триумф на US Open през XXI век - другите са Слоун Стивънс (2017 година), Серина Уилямс (2014, 2013, 2012, 2008, 2002) и Винъс Уилямс (2001). Шампионката ще е на трето място в света от понеделник.

"Това, че спечелих тук, означава много за мен. Чувствам се малко шокирана в този момент. Когато загубих "Ролан Гарос" бе сърцераздирателно. Но положих много усилия и преминах през всякакви перипетии, за да стигна до тук. Затова и този момент е толкова сладък. Не съм се молила за резултат, а си казах, че ще бъда силна и каквото стане, стане. Благословена съм в този живот, просто нямам думи. Не знам как да опиша този момент", заяви Гоф.

"Знам какво представлявам. Арина е невероятна състезателка. Поздравления за първото място в ранглистата, напълно заслужено е. През цялото време казвах на екипа ми, че ти си много мил човек зад кулисите. Отнякъде обаче намираш голям пламък, който носиш на корта. Искам да поздравя не само теб, но и целия ти екип за работата ви", продължи американката.

Арина Сабаленка заяви веднага след финала: "Най-горда съм не толкова от ранкинга, а по-скоро от това, което направих, от контрола над емоциите, който успях да наложа на себе си. Бих искала да поздравя Коко, защото тя игра невероятно и заслужи тази титла. Сигурно ще спечелиш още много. Надявам се да играем още много финали, надявам се и с различен резултат. Искам да изпратя много любов на семейството си, което знам, че ме гледаше. Съжалявам за резултата".

Тази вечер от 23.00 часа българско време е финалът при мъжете. За трофея ще спорят Новак Джокович от Сърбия и Даниил Медведев от Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай