120 деца се включиха в коледен турнир по волейбол

Спортното събитие се организира от Алианц Банк България и ВК Люлин

120 деца се включиха в коледен турнир по волейбол | StandartNews.com

 И тази година Алианц Банк България и Волейболен клуб Люлин организираха двудневен коледeн турнир по волейбол за деца. Десет отбора премериха сили в мачовете, които се проведоха на 15 и 16 декември. В събитието, което зареди всички присъстващи с празнично настроение и спортен ентусиазъм, се включиха 120 деца на възраст 11 и 12 г., а за някои това беше първа изява в състезание с други отбори.

През първия ден се състоя турнирът за момчета, в който участваха общо шест отбора – три с деца на 11-годишна възраст и три – с деца на 12. Всеки отбор изигра по един мач с останалите от съответната възраст. По този начин участниците имаха възможност да покажат своите спортни умения и да се забавляват на игрището. На финала всички получиха купи и грамоти за участието си в коледния волейболен турнир.

„Ние в Алианц вярваме в обединяващата сила на спорта. Освен че подпомага физическото здраве, спортът ни учи на лидерски качества и екипна работа, отговорност и целеустременост – ценности, които трябва да изградим в младото поколение и които също така стоят в основата на работата ни в Алианц. Коледният турнир е част от ясно очертаната стратегия за корпоративна социална отговорност на компанията и съм горд, че предизвиква все по-голям интерес“ – каза Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Деян Нинов, спортен директор на Волейболен клуб Люлин, добави още: „Горди сме, че заедно с Алианц България за втора поредна година провеждаме коледен турнир по волейбол за деца. Това е шанс за тях да премерят сили с техни съотборници от други клубове. Желанието, спортният хъс и блясъкът в очите на бъдещите волейболисти е това, което ни зарежда и мотивира да продължаваме да ги насърчаваме да спортуват.“

За Алианц България:

Алианц България Холдинг е компания, предлагаща пълен набор финансови услуги. Компанията е на българския пазар от 25 години и има общо 6 основни дейности – общо застраховане, животозастраховане, банкиране, пенсионно осигуряване, лизинг и застраховане на енергийния сектор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай