11 футболисти уволнени вместо треньор в Швейцария

11 футболисти уволнени вместо треньор в Швейцария  | StandartNews.com

Гренхен. Рязък ход предприеха от ръководството на швейцарския Гренхен след изключително слабите резултати на тима от началото на сезона. 11 футболисти бяха уволнени, а старши треньорът запази мястото си.

Любопитно е да се отбележи, че новината идва успоредно със срещата на Изпълкома на БФС, на която се разглежда бъдещето на националния селекционер на България Любослав Пенев след слабите мачове на "лъвовете" от началото на европейските квалификации и последното равенство 1:1 с Малта.

В Гренхен са допуснали 66 гола в последните си девет мача, като логично не са спечелили и нито една точка. В последния си мач пък футболистите на швейцарския тим падна с 0:10 от Люцерн. След 14-ия кръг Гренхен заема последното място в елита с актив от 5 точки и общо 80 допуснати голове.

Крушението срещу Люцерн пък бе последната капка, преди шефовете на клуба да извадят голямата метла. Спортният директор Ренато Брун реши да уволни всички 11 футболисти, които са взели участие в двубоя.

А старши треньорът на тима Патрик Бош запазва поста си.

"Звучи брутално, но тези играчи не са достатъчно добри за тази лига", заяви Брун, като след това обясни, че освен чисто футболните качества на играчите са взети предвид и една-две личностни характеристики.

"Аз съм шефа на спорта в тима и трябва да се направи нещо, когато отборът не върви. Аз съм по действията, а не толкова по приказките", каза още спортният директор на Гренхен,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай