Страстите десни. Част трета - Лъжеапостолите

Страстите десни. Част трета - Лъжеапостолите | StandartNews.com

Кой разруши Храма на българската десница в политическото пространство? Кой раздроби папството на малки църквички, побиращи едва по стотина все още вярващи в дяснополитическият катехизис за устройството на обществото? Защо навръх Великдена български от 2017-тата година след Христа, вместо Възнесение оплакваме злощастната съдба на стотици хиляди българи, останали без народно представителство в институциите на властта? Тъжни въпроси, вгорчаващи настъпващите Светли празници!

Една вяра се пропуквала най-напред откъм Апостолите, казват познавачите на Свещените писания. И прословутите Стенограми на разразилия се в българската политика АРГОгейт го потвърждават. Черно на бяло е описано как Лъжеапостолите на Лъжемесията Прокопиев разбират "символ веруюто" на т.нар. "градска десница" за единство на дясната идея за просперитета на България. Кандидат – светиите от АРГОгейт са категорични в концепцията си: страданието - за електората, а облажването след постите - само за присъствалите на тайната вечеря. Преведено на граждански език това означава – срастването на тесен олигархичен кръг с институциите на властта чрез създаването на нов политически проект, в касичката на който десните гласоподаватели да пуснат дарението си под формата на изборни бюлетини.
И лъжеапостолите Кънев, Иванов, Трайков запретват ръкави. "Ако искаме да излезем със завладяващ разказ, трябва да започнем не със "защо сме бедни", а със "защо сте бедни" – започва своето си евангелие, кандидат-светията Радан Кънев. "Искам да допълня за сложния геополитически контекст, в който се развиват процесите в България" – обажда се и мераклията за апостол Трайчо Трайков, който явно не успява да изтрие от житието си спомена за уволнението си като министър, точно заради един геополитически енергиен контекст, касаещ икономиката на България. "Това е неформална среща, която да остане между присъстващите... през граждански дискурси, с хора авторитети, плюс представители от Гражданския съвет, плюс детутати от ДСБ, да очертаем рамките на един възможен гражданско-политически субект" – предупреждава за дискретност, с пръст на уста следващият апостол Христо Иванов, без самият той да подозира, че само след месец два ще изиграе ролята на Юда от библейския разказ.
Произтичащото от лъжемесиянството на Прокопиев лъжеапостолство на групичката терминатори на дяснополитическата идея в България достига своята кулминация на тайната вечеря преди последните парламентарни избори у нас. Странна тайна вечеря! Много по-странна от онази, автентичната! На дяснополитическа ясно се вижда, че всеки от апостолите вече е готов за отделен месия. "Изразът "нашата общност" е верен на културно и ментално ниво, но в по-социален смисъл на думата такава общност не съществува... Политиката събира хора, които не се харесват и не си вярват особено" – тъжно констатира новопроизведеният апослол Кънев и заявява, че ще си строи своя църквичка. "Натрупаха се неизвестни – ще има ли хора, ще има ли да скочат януари хора да обявим партия – посяга да отчупи своето парче от хляба насъщен новоапостолът Иванов, и се аргументира. – Партизанската гражданска работа, групи за натиск, не че трябва да се спре, но е достигнало ниво на ефективност, отвъд което иска политически отговори". "С тоя протестърски език, ще се ограничим само до простестърския вот... видях хора, които искаха една сила да представлява тези идеи, вдъхновени от обединеното усилие... те се плашат от думата разцепление" – опитва се да изкаже друга гледна точка апостолът Трайков. Но млъква, за да не го анатемосат.
Да напишеш три различни Евангелия, да построиш три малки църквички и да се изпокараш за някакви си "тридесет сребърника" от държавната хазна, се изисква доста изкривена представа за "сляпата вяра" на миряните. Как ли не го е предугадил лъжемесията Прокопиев от свадите апостолски около него?!? Толкова ли е нямал време да поразмисли в Гетсиманската градина през нощта на откровението, защо щом изгрее слънцето, хората пак ще запалят свещите си в катедралата на ГЕРБ, подминавайки параклисчетата и на "Реформаторски блок", и на "Да, България", и на "Нова република". Всъщност отговорът на заблудата се крие във втората стенограма от АРГОгейт. "Потенциала не е за 5% и влизане в парламента. Потенциала е първа политическа сила" – отсича в своята самоувереност, че ще превземе Храма, лъжемесията Прокопиев. И се оказва прав – неговият и на хората му потенциал, остави зад стените на парламента онази някога наистина първа политическа сила, след която хората бяха тръгнали с надеждата за една нова България... Тъжен край за една мечта!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай