Петък,

Справедливите каузи не се постигат незаконно

От: Failed to load user -
2415
Справедливите каузи не се постигат незаконно
A
A
A

Петър Витанов, бивш студент от СУ

Аз лично разбрах за инициативата да влезем в окупираната сграда на СУ от Фейсбук. Отидох там като бивш възпитаник на Юридическия факултет, за да изразя възмущението си от това, което става. Нямам нищо против хората, които протестират и адмирирам това, че те са решили да покажат гражданска позиция. Но не е законно и справедливо това да се прави за сметка на хората, които искат да учат. Не може справедлива кауза да бъде постигана с несправедливи средства.

Студентите, които са окупирали сградата на СУ, нарушават няколко закона едновременно. На първо място те засягат конституционните права на тези студенти, които искат да учат. Не може 50 или 100 души да вървят срещу правата на много повече. Нарушават и Закона за висшето образование в частта му, според която на територията на университета не може да се извършва политическа дейност. Окупацията е нарушение и на вътрешните правила на вуза.

Когато отидохме в Ректората, искахме просто да поговорим с окупаторите, да инициираме диалог. Никой не е възнамерявал да чупи или троши. А освен това искахме и да им покажем един аудиофайл, на който ясно се чува как студенти биват инструктирани два дни преди окупацията как трябва да действат, какво да направят, с какъв антропологичен профил трябва да бъдат младите хора, които ще извършат акцията. И сами да преценят за какво става дума.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички