Пелов ни дава шанс за "Оскар"

МВР да пуска кастинга, ще ударим в земята "Изкуплението Шоушенк"

Пелов ни дава шанс за "Оскар" | StandartNews.com

Киноцентър "Бояна" ряпа да яде, хитът е Ботевград. Камерите в центъра на града можеха да изпратят страната ни директно в Холивуд, ама пусто, били изключени по време на престрелката, в която издирваният, при това с червена бюлетина, Владимир Пелов бе убит от друг представител на криминалните среди в центъра на родния си град.

Това е първият ни шанс за "Оскар" по оригинален сценарий, вместо само да пускаме за жълти стотинки чужди снимачни компании у нас. Ще си го снимаме за по-евтино направо в Ботевград, че "Бояна" стана само като за чужденци.

При това -

нашият филм е по напълно действителен случай

Ще ударим в земята "Изкуплението Шоушенк". Нашият рецидивист с 30-годишна присъда си излиза през входа на Централния софийски затвор, все едно си му е бащиния, с внесено отвън оръжие и в компанията на авер. Преследват го само храбра чистачка и (под въпрос) неизвестен социален работник, защото надзирателите се ошашавили, пък и били без оръжие. Любимият на нашите политици Александър Дюма се върти в гроба от завист, Стивън Кинг (авторът на "Изкуплението..") кандидатства пред българското културно министерство за сценарий и накрая го пращат да си намери съфинансиране.

МВР търси героя на най-новия ни кинохит два месеца по вода и суша докато накрая друг авер го гръмва насред центъра на родния му град, където човекът отишъл да си живее тихо и кротко, докато всички медии вече го бяха пратили при братя Галеви. Ама що не го открили ли? Пуснал си брада човекът. И си купил суичър с качулка. Не знам дали преди това е ходел с риза и официален костюм ама надали.

Дали не са очаквали да продължи да си ходи със затворническия гащеризон

за да ги улесни в нелеката им работа? А ако си беше пуснал и бакенбарди - тогава и при разпознаването след смъртта нямаше да разберат, че е той. Хеле пък да бе сложил и очила. Крайно време е сценаристите на "Полицаите накрая на града" и Стефан Командарев, който подготвя филм със заглавие "Патрулки", да се заинтересуват от сюжета. Дори и министър Валентин Радев може да извлече дивиденти от тая работа, като обяви конкурс за режисьор и кастинг за актьори, преди да са го изпреварили. На Деян Донков например ролята ще му пасне, а и на десетки други. А каква битка ще се развихри за чистачката.. Впрочем, ако я бяха командировали до Ботевград,

щеше да го подбере направо с метлата, нищо, че имал брада

Жанрът на филма, с който ще кандидатстваме за "Оскар", може да е нещо средно между екшън и трагикомедия. Защото в историята има напрежение, оръжия, ченгета, двумесечна операция за издирване и накрая - истинско убийство. Щипката трагикомедия идва от факта, че неотдавна държавата отпусна на полицаите допълнителни пари, които ще им бъдат дадени от нашите данъци. Дали ще ругаем сегашни, бивши или бъдещи управляващи, няма смисъл - ако си спомним за случая "Петко от Лясковец", който успя да застреля барета, докато се бе барикадирал у дома си, ще разберем, че въпросът е системен и е свързан със самото МВР. За което винаги има пари, но никога реформи. По-добре ги дайте на оркестрите от БНР - там, като свирят Панчо Владигеров, поне се знае, че е Панчо Владигеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай