Пекат младоженците на вечния огън

Има ли милионери сред протестиращите за тока

Пекат младоженците на вечния огън | StandartNews.com

Февруари се оказа твърде горещ месец. Парното изпоти доста хора. Някои пък ги удари ток. Правителството си отиде, парламентът също. Опозицията тържествува. Дано победата й да не се окаже пирова. Идват избори. Ще галопират същите коне. Глас народен, глас Божи.

Малко преди това уволнен министър така и не разбра какво точно се случва. Може би още си мисли, че е министър. Между назначението и оставката на шефката на една държавна комисия минаха рекордните три дни.

Тодор Колев. Велик актьор си отиде. Изпратиха го с почести и любов. Да му ги бяха отдали, докато беше жив. Освен всичко това през февруари имаше и на какво да се посмеем.

Предлагаме за лого шкембе чорбата

Самоук художник, зет в село Ветрен, подготвя нов проект за туристическо лого на България. Той е отвратен от актуалното произведение, приличащо на яйца по панагюрски, за 1,6 млн. лева. Петър, който дълги години бил готвач в баровски хотел, не издържал и посегнал към четката и боите. Очаква се творбата му да изуми чуждите туроператори. В мазето на тъща си зографът вае на платно гледжосана купа, от която се вижда дъхава шкембе чорба.

Извод: Идеята е гениална. Шкембе чорбата винаги се е ползвала с особен авторитет сред родните широки народни маси и дори сред интелигенцията, въпреки че тя отрича. В китния град Ямбол не толкова отдавна е имало 49 шкембеджийници и нито един ресторант за яйца по панагюрски. Логото би спечелило, ако се придружи с мускалче чесън и оцет. В никакъв случай обаче от картината не трябва да личи, че чесънът е китайски, а шкембето американско.

Нагъл сливенец сложи гараж в градинка

Нагъл сливенец постави гараж в градинката пред блока си. За да не се окаля двадесетгодишната му кола, мъжът сложи пръст и отъпка 15 метра подход през цялата зелена площ до гаража. След него и друг комшия си сложи гараж, пак в градинката. Всяка сутрин мъжът с двадесетгодишната кола припалва в продължение на 30 минути. През това време жена му стои на студа и чака да я поканят, коментираха комшии.

Извод: Човекът е приел съвсем буквално табелките, които настояват: "Пазете градинките, те са ваши." Когато нещо е твое, най-нормалното е да си построиш нещо върху него. Сигурно така е разсъждавал и комшията.

Нормално е мъжът да обича повече колата си, въпреки че и тя като жената прибира по-голямата част от парите му. Няма как да не признаем обаче, че колата, независимо от възрастта, се отплаща с топлина, мълчание и никаква ревност. Дори ако на собствената й седалка седи (лежи) някоя друга.

Ченгета с лекция заради Ханку Брат

Двама полицаи от Пловдив са били смъмрени от началника си. Причината са грозни правописни грешки, които допуснали при изписването на имената на две улици. Грешките лъснали при актове за неправилно паркиране. Единият униформен прекръстил улица "Хан Кубрат" на "Ханку Брат", а другият прекръстил "Цанко Церковски" на "Царековски". И двата фиша с правописни грешки са унищожени и написани наново.

Извод: Писането на акт е изкуство от висока класа. Той е борба на нерви. Добрият полицай е не този, който пита "Какво ще правим сега?", а онзи, който принуди нарушителя сам да му зададе този резонен въпрос. Тогава чрез една дребна финансова операция се спестяват всякакви актове и правописни грешки.

Освен това помислете колко притеснен ще бъде органът на реда, дори да е доцент по граматика, ако нарушението е извършено в село Сърбогъзи или в махала Гъзурниците на с. Пръдлевци, Габровско.

Нарочиха капитан за тото милионер

Варна нарочи моряк или капитан за първия за тази година тото милионер. Джакпотът от 5 272 899 лева падна в морската столица. Късметлията е нацелил числата с фиш от 92,40 лева. Именно затова варненци смятат, че новият тото милионер не е от протестиращите срещу високите сметки за ток.

Извод: Известно е, че милионерите са станали такива или защото преди да се оженят са били милиардери, или защото са твърде пестеливи, да не кажем стиснати. Не само Тато, но и супербогаташът Хънт, който е имал в двора си фонтан със шампанско, сами са си кърпели чорапите, за да пестят всяка стотинка. Така че да се изключва капитанът милионер от протестните бунтове, не е коректно. Още повече, че в редиците на недоволните, особено в София, имаше доста активисти, които никога не са плащали ток.

Бунт срещу сватба за хилядарка

Хиляда лева отгоре ще плащат младоженците, ако пожелаят да ги венчаят край вечния огън. 300 лева плюс ще броят тези, които предпочитат да се годят извън ритуалната зала. Такива са новите плевенски закони.

Извод: Не плащайте. Бракът си е един вечен огън. Спестете си хиляда лева и така ще отложите поне за малко собственото си доживотно печене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай