Опозицията играе в перспектива

Опозицията играе в перспектива | StandartNews.com

Да се иска вот на недоверие от БСП е нормалното поведение на една опозиция. Ние както че ли бяхме поотвикнали от това, тъй като опозицията като че ли беше доста мека и неориентирана.

Проблемът с корупцията е моралната плоскост и основната дилема, която ще се решава и ще влияе върху настроенията на гласоподавателите оттук-нататък. От гледна точка на БГ председателството като че ли вотът изглежда малко ненавременен, но не мисля, че трябва да свързваме двете събития.

Не очаквам, естествено, вотът да е успешен, защото управляващата коалиция е достатъчно силна. Доста органично са се свързали двата основни елемента- ГЕРБ и Обединените патриоти.

С вота и дискусиите около него БСП играе в перспектива, гони резултат в един по-дълъг период от време. Това е трети кабинет на ГЕРБ, а когато една партия се задържи на власт винаги може да се извадят неприятни неща за нея.

Общо взето мандатността затова е измислена, за да има ротация в управлението и да може да няма такива наслоения. Може да направим една аналогия с 2009 г., когато беше краят на тройната коалиция. Кабинетът на НДСВ, БСП и ДПС беше доста успешен в икономическо отношение, но между гласоподавателите и хората в управлението бяха изгубени връзката и доверието. Мисля, че сега сме свидетели също на този подобен ефект, който ще се развива и ще определя отношението между управляващи и електорат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай