Вторник,

Опасният капан на джендър лъжите

От: Администратор -
Опасният капан на джендър лъжите
A
A
A

В последната седмица обществото в България бе скандализирано заради намерението да се ратифицира Истанбулската конвенция, засягаща общочовешки християнски ценности, в ущърб на българския народ. Това доведе до бурни реакции на известни културни общественици, обикновени граждани, като в това се включиха и духовните старци от Светия синод. Фактът, че реакцията бе така бурна и все още не заглъхва, е заради това, че се прави опит на обществото да се наложи нещо, което е непознато, а и противоречи на народопсихологията му.

За това как обикновен човек реагира, ще ви дам пример отпреди няколко дни, когато попаднах в едно софийско село, където провокирах една близо 80-годишна жена с въпроса каква е. "Е па я съм женче, а мойто е маж". И тук искам да попитам къде е т.н. "трети пол"? Кой е той? Къде вирее? Кой го създаде?

Някои се стараят да оприличат "третия пол" с тези, които имат различна сексуална ориентация. Да бъдат официализирани. Но дали е така или това е една добре обмислена заблуда за узаконяване на неща, които биха довели до още по-голям разпад на човешките ценности. Вносителите започнаха да се оправдават с некачествения превод на конвенцията, как това била основната причина за промяна на смисъла й. Но това е поредният опит да ни пробутат нещо постфактум. Както твърди проф. Михаил Константинов, в опита да се вкара между капките конвенцията прозират три лъжи - липсва обяснителният доклад към нея, прикриване на контролиращия орган, който ще следи за стриктното й изпълнение и това, че към нея не могат да се правят възражения и изменения. Без съмнение авторите на конвенцията отдавна подготвят почвата за "третия пол", създавайки теорията "джендър".

Преди близо 60 години започват първите стъпки в това направление, впоследствие пропагандирани от една доказана лесбийка Джудит Бътлър.

Искам дебело да подчертая, че нямам никакво негативно отношение към тези, които са с различна полова нагласа. Напротив, има такива, с които съм бил в пряк контакт и съм останал с отлични впечатления като личности. Дълги години съм бил колега с Атанас Свиленов, изключителен ерудит. За старите софиянци ще припомня две личности, които бяха известни с пристрастието си към другия пол. Христинката, който бе тих, възпитан и ненатрапващ на околните присъствието си, или Чиби, фризьор на площад "Славейков". Хора с променено мислене и психика, но без опити да налагат възгледите си на обществото. А днес сме свидетели на гей паради, на лесбийски изцепки и опити за скандализиране. Защо трябва да ни се налага да следваме техния живот ? А с Истанбулската конвенция се цели точно това, да се утвърди като норма на обществото.

Колкото до това, че с нея се налага защита на жените от насилие и извращения, това е само претекст. Нали имаме Конституция, нали имаме органи, оторизирани със защита правата на човека. Защо издевателствата над жените - побой, наранявания и убийства растат? Защото няма мотивация и желание да отстояваме това, което е законово уредено. Къде са полицията, прокуратурата, съдът? Къде са гражданските организации? Къде са НПО-та, спонсорирани от американски и европейски грандове? Няма ги!!! Защото за последните е политика да пригласят за всичко това, което ни се налага.

Намериха се и такива, които реагираха остро на намесата на Светия синод в този проблем. Ако те, духовните старци, не вземат отношение по такъв проблем, който касае целостта на нацията, кой - НПО-та ли ще го направят. Иван Костов с менторския си тон се изцепи и обвини Светия синод в продажност, обяви го за "заплаха за националната сигурност". Архиереите били проводници на руската антиеврейска пропаганда. А Манол Петков, един от членовете на Националния съвет на "Да България" ги нарече "духовни архионисти". Тези, които с постъпките си и мъдростта си запазиха българския дух и винаги са били носители но човечност, благост и духовен мир, бяха заклеймени !

Много показателно е и това, че основните религиозни общности у нас се обявиха против ратификацията, което подсказва, че с налагането на "джендър" идеологията, те са наясно с вредите, които ще последват от приемането на Истанбулската конвенция.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички