Опасният капан на джендър лъжите

Опасният капан на джендър лъжите | StandartNews.com

В последната седмица обществото в България бе скандализирано заради намерението да се ратифицира Истанбулската конвенция, засягаща общочовешки християнски ценности, в ущърб на българския народ. Това доведе до бурни реакции на известни културни общественици, обикновени граждани, като в това се включиха и духовните старци от Светия синод. Фактът, че реакцията бе така бурна и все още не заглъхва, е заради това, че се прави опит на обществото да се наложи нещо, което е непознато, а и противоречи на народопсихологията му.

За това как обикновен човек реагира, ще ви дам пример отпреди няколко дни, когато попаднах в едно софийско село, където провокирах една близо 80-годишна жена с въпроса каква е. "Е па я съм женче, а мойто е маж". И тук искам да попитам къде е т.н. "трети пол"? Кой е той? Къде вирее? Кой го създаде?

Някои се стараят да оприличат "третия пол" с тези, които имат различна сексуална ориентация. Да бъдат официализирани. Но дали е така или това е една добре обмислена заблуда за узаконяване на неща, които биха довели до още по-голям разпад на човешките ценности. Вносителите започнаха да се оправдават с некачествения превод на конвенцията, как това била основната причина за промяна на смисъла й. Но това е поредният опит да ни пробутат нещо постфактум. Както твърди проф. Михаил Константинов, в опита да се вкара между капките конвенцията прозират три лъжи - липсва обяснителният доклад към нея, прикриване на контролиращия орган, който ще следи за стриктното й изпълнение и това, че към нея не могат да се правят възражения и изменения. Без съмнение авторите на конвенцията отдавна подготвят почвата за "третия пол", създавайки теорията "джендър".

Преди близо 60 години започват първите стъпки в това направление, впоследствие пропагандирани от една доказана лесбийка Джудит Бътлър.

Искам дебело да подчертая, че нямам никакво негативно отношение към тези, които са с различна полова нагласа. Напротив, има такива, с които съм бил в пряк контакт и съм останал с отлични впечатления като личности. Дълги години съм бил колега с Атанас Свиленов, изключителен ерудит. За старите софиянци ще припомня две личности, които бяха известни с пристрастието си към другия пол. Христинката, който бе тих, възпитан и ненатрапващ на околните присъствието си, или Чиби, фризьор на площад "Славейков". Хора с променено мислене и психика, но без опити да налагат възгледите си на обществото. А днес сме свидетели на гей паради, на лесбийски изцепки и опити за скандализиране. Защо трябва да ни се налага да следваме техния живот ? А с Истанбулската конвенция се цели точно това, да се утвърди като норма на обществото.

Колкото до това, че с нея се налага защита на жените от насилие и извращения, това е само претекст. Нали имаме Конституция, нали имаме органи, оторизирани със защита правата на човека. Защо издевателствата над жените - побой, наранявания и убийства растат? Защото няма мотивация и желание да отстояваме това, което е законово уредено. Къде са полицията, прокуратурата, съдът? Къде са гражданските организации? Къде са НПО-та, спонсорирани от американски и европейски грандове? Няма ги!!! Защото за последните е политика да пригласят за всичко това, което ни се налага.

Намериха се и такива, които реагираха остро на намесата на Светия синод в този проблем. Ако те, духовните старци, не вземат отношение по такъв проблем, който касае целостта на нацията, кой - НПО-та ли ще го направят. Иван Костов с менторския си тон се изцепи и обвини Светия синод в продажност, обяви го за "заплаха за националната сигурност". Архиереите били проводници на руската антиеврейска пропаганда. А Манол Петков, един от членовете на Националния съвет на "Да България" ги нарече "духовни архионисти". Тези, които с постъпките си и мъдростта си запазиха българския дух и винаги са били носители но човечност, благост и духовен мир, бяха заклеймени !

Много показателно е и това, че основните религиозни общности у нас се обявиха против ратификацията, което подсказва, че с налагането на "джендър" идеологията, те са наясно с вредите, които ще последват от приемането на Истанбулската конвенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай