Няма фашизъм и расизъм, момчетата искат ред

Няма фашизъм и расизъм, момчетата искат ред | StandartNews.com

Отец Георги Гелеменов

Бях поканен на учредяването на НПБ само в качеството си на почетен гост - като ветеран на националистическата идея в България още от 1990 г. Избраният за председател Симеон Костадинов като и другите 12 членове на ръководството са изключително будни и интелигенти младежи. Тази партия се роди по две причини. От една страна, поради бездействието и безхаберието на управляващите, които не могат да се справят с бежанския поток. Това просто е срамно - приели сме арменците, приели сме 35-хилядната армия на Врангел през 1920 г., която идва с оръдията и картечниците си, и сме ги решавали тези въпроси.
Второто е разочарованието на младите български националисти от "Атака" и Волен Сидеров, който превърна партията си в лична фирма. Цяла София е олепена с билбордове на зализаната му физиономия и личната му телевизия "Алфа".
Той се опита да влезе в ролята на патриот по въпроса за земята, но безуспешно - никой не може да забрани на чужденците да я вземат под аренда.
Надявам се партията да бъде регистрирана от съда. В устава й няма нищо, което да бъде свързано с фашизъм и расизъм. Момчетата просто искат да има ред и сигурност в държавата. И са готови да помагат на полицията за това. Те не искат да има втора Виктория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай