Нужна е стратегия за реклама на виното

Лъчезар Динев, председател на Българо-китайска търговско-промишлена палата

Нужна е стратегия за реклама на виното | StandartNews.com

1. Фактът, че България е извън шенгенското пространство, пречи на възможностите за увеличаване на броя китайски туристи у нас. Решението на този проблем е незабавното приемане на България в шенгенското споразумение, договаряне с румънската страна възможност китайски граждани да пътуват в Румъния с българска виза. Подобна договореност би било добре да се постигне и с Турция.

2. Местните власти изнудват и рекетират българските хотелиери, като ги облагат с непосилни и неоправдани данъци и такси. Трябва основна промяна на законодателството, свързано с данъците и таксите, които определят местните власти. И тук не става въпрос само за туризма.

3. Липсва стратегия за реклама на виното. Необходимо е подкрепата за българското вино да се извършва от една агенция, за да може това да се координира по-добре и българските винопроизводители да са наясно към кого да се обръщат за подкрепа. Да се направи целенасочена политика за реклама на виното на трети пазари и основно Китай.

4. Да се договори държавно сертифициране на розовото масло и с лиценз от държавната лаборатория може да има достъп до китайския пазар. Това неимоверно ще повиши търсенето на продукта и откриването на нови работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай