Неделя,

Невежите Джасимовци нямат място в училище

От: Администратор -
Невежите Джасимовци нямат място в училище
A
A
A

Повече от оправдано е широкото обществено възмущение от проявите на новоизлюпения партиец и кандидат-депутат Емил Джасим. Не го наричам „учител", защото невежеството и арогантността не могат да бъдат ничии учители. Но е повече от срамно, че подобни персони са на държавна хранилка! При това не в каква да е институция, а в българското училище, където би следвало да се градят личности, компететност и национално самосъзнание.

Зная и недоволството на много родители, чиито деца не само са облъчвани от арогантното невежество на Джасим в едно софийско училище, но в последно време са подложени и на открита партийна пропаганда в полза на партията на джасимовците „Да, България". Невежеството и партиите нямат място в българското училище! А в този случай става дума за отровен коктейл и от двете. Образователното министерство и неговият столичен инспекторат мълчат. Засега.
Проблемът съвсем не е в това, че тезите, които лансира Джасим в скандалното видео от сеансите на TedBg, са провокативни. Същинският проблем е, че те издават дълбоко нежевество, скрито зад банален интелектуален провинциализъм. И това невежество се „преподава" на български деца в държавно училище. Да се твърди например, че двата православни храма в Елена, изградени по време на турското робство, са пример за „толерантността на Османската империя", показва просто, че авторът на тези твърдения няма понятие за особения статут на Елена, Копривщица и още няколко други български селища в тази епоха. Не знае (или се прави, че не знае), че дервенджиите, каквито са били еленчани, са имали някои незначителни „привилегии" заради важната държавна функция, която им е била възложена, а не заради толерантността на поробителите. И това съвсем не означава, че и там, и в останалата част от българската етническа територия не е имало потисничество, системна асимилация и зверства срещу християнското българско население. Прочее, зверства, за които е писал дори Оскар Уайлд в своя знаменит „Сонет за избиването на християните в България". И още десетки други родни и чуждоземни исторически и литературни източници.
Знаете ли какво би се случило с някой училищен преподавател във Франция, който си позволява да десакрализира образа на Жана Д'Арк? Или пък на негов американски колега, който нарича с обидни думи бащите-основатели на американската нация, уж позовавайки се на измислен детски диалог? Отговор: на следващия ден ще бъдат уволнени и повече няма да могат да работят никъде в образователната система. Особено ако няма нужната образователна степен и педагогически профил, какъвто е джажимовият случай.
Кой е Емил Джасим, че да промива мозъците на български деца с долнопробна кръчмарска халтура, според която Апостола бил „л...о". Или че Паисий... Всъщност, с невежеството не се спори. Особено когато е соросоидно. То трябва да бъде сочено с пръст не като лош, а като отвратителен пример. Но най-вече, да не бъде допускано в един от храмовете на българската нация – училището. Защото когато отвратителните учат децата на България, отвратените са обречени!


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички