Не тъгувай, Радане!

Не тъгувай, Радане! | StandartNews.com

БиТиВи пак спря Слави. Но и пак пусна Радан. Най-проваленият политик се оказа главно действащо лице в сутрешния блок. Този път обаче - като коментатор при старта на 44-ото Народно събрание.

Човекът, който чрез сценариите си - своите и на кръга "Капитал, за манипулиране на дясното остави 300 000 избиратели без свой представител в парламента, за пореден път си присвои ролята на морален съдник. И вместо да се извини на десните избиратели взе да обяснява, че изпитва тъга, защото "важните политически теми няма да бъдат чути от трибуната на парламента". Нямало да бъдат чути, защото него го няма. И те били три - договаряне на по-ниска цена за природен газ с „Газпром", понижаване цената на бензина, и разрешаване на проблемите покрай Пловдивския панаир. Оставяме на страна въпроса, защо Радан се сети, че бензинът е скъп, чак когато остана извън парламента. И по-точно - когато остана без служебната парламентарна кола. По-важно е лицемерието на Кънев по отношение цената на газа. Защото не друг, а неговият човек Иван Иванов като шеф на КЕВР направи всичко възможно скокък да е 30%. Въпреки че всички изчисления, включително на омбудсмана Мая Манолова, сочат, че увеличението не може да е повече от 15 на сто. Докато хората протестираха пред КЕВР, Радан мълча. Но, когато взе да тъгува по парламента, камерите и микрофоните, изведнъж се сети, че това не е редно. Завчера дори отиде при служебния премиер Огнян Герджиков. На срещата обаче пропусна да каже, че същият негов човек Иван Иванов три години си е затварял очите за грешка във формулата, по която се смята цената на газа. Грешка, която е ужилила потребителите с 1,8 млн. лева.

Кънев не спря с лицемерието. След години персонална атака срещу Бойко Борисов, вчера Радан ненадейно обяви, че е съгласен с лидера на ГЕРБ. Борисов има право за "хейтенето" сред десните, каза Кънев, който ще остане запомнен с най-хейтърските изказвания.

Всъщност, участието на Кънев по Би Ти Ви потвърди директивата от стегограмите на кръга "Капитал", които излязоха преди празниците. В архивите на АРГОгейт идеологът на "градската десница" бизнесменът издател Иво Прокопиев дава насоки как хората около себе си как да налагат послания в телевизиите така че да представят мнението на 20-ина души да позиция на целия десен електорат. Прокопиев нарежда: "Следва уикенд, темата е тази, няма никакво съмнение ще има много участия, дайте да определим още хора 4–5 да участват на много места и да кажем ние каквото искаме, а не да ни фреймват в чужда адженда и не забравяйте, че жълтите медии са малка част. Има мейнстрим и здрава част, за да сме коректни към тях. Те трябва да знаят кого питат и какво трябва".

Очевидно, вчерашната тв изява на Радан бе отчаян опит да си създаде нова адженда и да си върне контрола върху мейнстрийма. Но не се получи. Защото стана това, от което той и неговите съратници най-много се страхуваха - на никого не липсваха в пленарната зала. За съжаление, трябва да се примирят с факта, че агендата вече е друга. Думата реформа вече звучи вехто, изтъркано и демоде. Тя бе заменена с думата патриотизъм. Която винаги му е била чужда. Така че, не Тъгувай, Радане!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай