Мат за треньора, пат за "Титан"

Мат за треньора, пат за "Титан" | StandartNews.com

Малцина вярваха, че Стойчо Младенов ще оттърве кожата. За 4 години в ЦСКА "Титан" са последователни поне в едно - уволняват треньорите без да им мигне окото. Два въпроса вълнуват феновете, не само тези в "червено": справедливо ли е уволнен Стойчо и кой ще го замести?

Отговор на първия въпрос никога няма да бъде приет от всички цесекари, защото в момента са разделени - "стойчовистите" са повече, но има и хора против Екзекутора. Логиката на последните е ясна - ЦСКА записа най-големият европровал в историята си, отпадна за купата в Симитли, изгуби написана титла и завърши есента четвърти. Опонентите им се кълнат как Стойчо нямал играчи за "Мура", а в битката за титлата корабът му се оказал "пробит" и то отвътре.

Дори да е вярно и Стойчо Младенов да се разприказва, всички тези теории ще увиснат във въздуха. Защо ли? Защото сега е късно да бъдат говорени. Ако Стойчо Младенов искаше да излезе като "мистър чиста съвест", като спасителят на  ЦСКА, трябваше да подаде оставка на 1 юни и да си излее душата. И наистина щеше да стане герой! Оставайки, Стойчо записа автоматично всички неуспехи във визитката си. Но пък запази прочутата неустойка. Изборът беше негов, сам го направи и знаеше, че все някога "Титан" ще си го върнат тъпкано. Е, този ден дойде. Даже закъсня предвид навика на Димитър Борисов да взима леко импулсивни решения.

Кой трябва да дойде май също е въпрос без ясен отговор? "Титан"-ите така забатачват нещата с треньорите, че са способни да направят за смях и сър Алекс Фъргюсън. А и няма материал, както казва премиерът. В ЦСКА се въртят едни и същи хора от години, напредък рядко се вижда. Аз лично съм "за" хора като Ицо Марашлиев, Мето Деянов, Галин Иванов. Но пък ме е страх, че ще бъдат рано, рано смачкани, а са добри момчета. Общо взето, "Титан" са в поредния пат.

Само име като Стоичков може да раздвижи въздуха над "Армията". Но той не иска, Любо Пенев вече се опари, а за Бербатов и Мартин Петров е рано. Остава привържениците на ЦСКА да се въоръжат с търпение. И да се кръстят: или някой луд треньор да му върже като на бясно куче тоягата, или "Титан" най-после да сдаде наряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай