Маскарад на маскарите

Маскарад на маскарите | StandartNews.com

Ако българите в Лондон поне си бяха научили наизуст въпросите, щяха да са по-убедителни

Маскарад на маскарите. Това се опитаха да направят дузина българи, забележете БЪЛГАРИ, по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Лондон. И то в българското посолство. Опитаха се да задават остроумни въпроси, които обаче дори не успяха да научат наизуст. Да се правят на остроумни, на реформатори. Но си пролича, че са просто платени клакьори. Същите, които се опитаха да правят протести на жълтите павета ала 2013-та, същите, които вдигнаха шум до небесата заради един смс, и същите, които винаги провокират скандали, за да изместят дневния ред на държавата. За да зададат свой. Да, ама този път не се получи. Защо ли? Ами защото вече този маскарад на маскарите сме го гледали много пъти. На живо. В парламента, във Висшия съдебен съвет, по телевизията и къде ли още не. Всеки път когато държавата в лицето на правителството направи пробив, идват платените клакьори, които бързат да кажат как и този път държавата няма да успее в начинанието си. Без значение какви последствия ще има това,

важното е само успехът да ни подмине

Като дузината българи в посолството ни в Лондон толкова милеят за родината ни, защо не чуха какво им каза премиерът. Защо не попитаха какво е говорил с Дейвид Камерън, защо не чуха колко хора в България вече имат работа благодарение на политиката ни спряно Брюксел и милиардите дошли от там в България. Защото за тях бе важно единствено и само да изпълнят качествено поръчката, която са получили и в писмен вид - на листчета. И да питат премиера вижда ли в огледалото, когато се погледне, Делян Пеевски. И кога ще стигнем румънците. По какво да ги стигнем румънците?! По броя скандали с тяхната Темида ли?! Или по процента за усвояване на европари?! Или в борбата с корупцията?! Ами по-добре да не ги стигаме. Впрочем какво по-добро доказателство търсим за борбата с корупцията, организираната престъпност и контрабандата от цифрите? А те са категорични - близо 3 милиарда лева повече в хазната от удари срещу контрабандата, зад която стоят корупция и организирана престъпност.

Друг е въпросът за кой кое е по-важно

Защото, ако добре сте гледали срещата между българската общност и премиера, щяхте да чуете що за българи задават въпросите. Или по-точно да видите как ги четат. А защо ги четат, нали са българи, милеещи за страната ни. Не им ли идва отвътре да милеят. Явно не! Явно привидното милеене на тези т. нар. българи е добре уплътнено. В джоба им.
Затова за всички е ясно какво се разигра и в Лондон. Поисканата от над 200 българи среща бе употребена от дузина внедрени клакьори с въпроси на листчета. Надлежно записана и разпространена в социалните мрежи от хората в България, които от началото на годината клатят кабинета. Вече всички знаем кои са те. Знаем кога ще говорят и за какво ще говорят. Цинизмът обаче е, че след като номерът и у нас вече не минава, го въртят зад граница. Затова въпросът вече е - не ни ли омръзна. Не ни ли омръзна да се излагаме навсякъде по света. Като се маскарим едни други?! Само защото на някой така му изнася!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай