Четвъртък,

Кметски игри по сценарий на Алеко

От: Failed to load user -
2451
Кметски игри по сценарий на Алеко
A
A
A

Ако беше жив Алеко Константинов, със сигурност щеше да намери вдъхновение за продължение на "Бай Ганьо прави избори" в родния си Свищов. В последните дни в крайдунавския град кипят греховни страсти в дясно патриотичното пространство. Единият ден Реформаторският блок и Патриотичният фронт тържествено издигнаха досегашния градоначалник Станислав Благов за пети пореден мандат. На следващия заваляха комични опровержения. Първо движение "България на гражданите" /ДБГ/ удари тъпана, че няма да подкрепи кмета и ще участва със своя номинация в състезанието. По този начин е изключено Благов да се ползва от марката РБ. Няколко часа по-късно и НФСБ също алармира, че никой не е търсил тяхното съгласие и обявената поддръжка е едностранен акт на техните съдружници от ВМРО. Съответно и брандът "ПФ" става непригоден.

По принцип Свищов е една от немногото общини, където традиционната десница би могла да се поздрави с победа. Многомандатникът Благов, макар и твърде укорим от гледна точка на моралната извисеност над битието, държи здраво юздите на властта. Да припомним, че другите по-силни състезателни коне на реформаторите в страната страдат от липса на късмет. Кметовете на Пазарджик и Хасково бяха лошо ударени от тв дронове, които показаха аристократичните им имения, този на Карлово пък изпитва сериозни проблеми с правосъдието.

В тази галимация Блокът е на път да се самоторпилира и в Свищов. Разколът там пролича още м.г. преди парламентарните избори, когато отново местната структура на ДБГ се възпротиви на излъчването на същия Станислав Благов за депутат. В гръмка декларация те припомниха, че кметът на Свищов е първа дружка на скандалния бивш ректор на Стопанската академия Величко Адамов, който от своя страна бе приближен на още по-скандалния лобист Красьо Черния. В интернет още циркулира забележително видео, на което свищовската троица пирува с полуголи танцьорки на кючек.

Черния бе оправдан по гръмкото дело за лъжесвидетелстване и дори успя да осъди прокуратурата да му плати 4000 лв. за нанесени неимуществени щети.

Ректорът Адамов след като бе свален от поста, се барикадира в кабинета си и напусна едва след като бе силно насърчен от Върховния административен съд МВР и образователния министър. Сега последният от веселата компания - кметът Благов, ще поведе последната решителна битка на реформаторите за нов морал край Дунава.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички