Кметски игри по сценарий на Алеко

Кметски игри по сценарий на Алеко   | StandartNews.com

Ако беше жив Алеко Константинов, със сигурност щеше да намери вдъхновение за продължение на "Бай Ганьо прави избори" в родния си Свищов. В последните дни в крайдунавския град кипят греховни страсти в дясно патриотичното пространство. Единият ден Реформаторският блок и Патриотичният фронт тържествено издигнаха досегашния градоначалник Станислав Благов за пети пореден мандат. На следващия заваляха комични опровержения. Първо движение "България на гражданите" /ДБГ/ удари тъпана, че няма да подкрепи кмета и ще участва със своя номинация в състезанието. По този начин е изключено Благов да се ползва от марката РБ. Няколко часа по-късно и НФСБ също алармира, че никой не е търсил тяхното съгласие и обявената поддръжка е едностранен акт на техните съдружници от ВМРО. Съответно и брандът "ПФ" става непригоден.

По принцип Свищов е една от немногото общини, където традиционната десница би могла да се поздрави с победа. Многомандатникът Благов, макар и твърде укорим от гледна точка на моралната извисеност над битието, държи здраво юздите на властта. Да припомним, че другите по-силни състезателни коне на реформаторите в страната страдат от липса на късмет. Кметовете на Пазарджик и Хасково бяха лошо ударени от тв дронове, които показаха аристократичните им имения, този на Карлово пък изпитва сериозни проблеми с правосъдието.

В тази галимация Блокът е на път да се самоторпилира и в Свищов. Разколът там пролича още м.г. преди парламентарните избори, когато отново местната структура на ДБГ се възпротиви на излъчването на същия Станислав Благов за депутат. В гръмка декларация те припомниха, че кметът на Свищов е първа дружка на скандалния бивш ректор на Стопанската академия Величко Адамов, който от своя страна бе приближен на още по-скандалния лобист Красьо Черния. В интернет още циркулира забележително видео, на което свищовската троица пирува с полуголи танцьорки на кючек.

Черния бе оправдан по гръмкото дело за лъжесвидетелстване и дори успя да осъди прокуратурата да му плати 4000 лв. за нанесени неимуществени щети.

Ректорът Адамов след като бе свален от поста, се барикадира в кабинета си и напусна едва след като бе силно насърчен от Върховния административен съд МВР и образователния министър. Сега последният от веселата компания - кметът Благов, ще поведе последната решителна битка на реформаторите за нов морал край Дунава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай