ГЕРБ няма шанс за промяна

ГЕРБ няма шанс за промяна | StandartNews.com

София. След Националното събрание в неделя ГЕРБ остана същият, какъвто си беше.
Нормално гласуване за ръководство може да се получи в партии, които имат някаква положителна и демократична биография. В ГЕРБ това е изключено. Всичко се върти около една личност, заради което всеки глас "против" или всяко критично мнение приключва с изваждане от партията. Вътре в ГЕРБ това не е възможно.

 


Не очаквах Цветан Цветанов да бъде сменен. Разбира се, Бойко Борисов отчасти направи нещо като реверанс към общественото мнение с назначаването на още двама заместник-председатели.

 

Нямаше нови послания в речта на лидера на ГЕРБ. Познатата заядливост по отношение на миналото и настоящето на неговите опоненти. Ако имаше нещо, с което беше пропита залата, е косвеното присъствие на Сергей Станишев. Това присъствие принуди в София да се изсипе почти целият елит на европейската десница. Явно е, че по някакъв начин на ситуацията в България ще се гледа знаково от страна на основните политически опоненти в Европа.

 


Твърде е преждевременно за прогнози кой ще спечели евроизборите - ГЕРБ или БСП. Ситуацията е доста динамична. Към момента има приблизителен паритет между двете партии, което означава, че резултатът от изборите след около три месеца още тъне в неизвестност. Предстои доста напрегната кампания, която започна вече. По време на тази кампания победителят ще се очертае по-ясно. Начинът, по който се струпаха залозите по предстоящите избори, подсказва, че ще наблюдаваме една доста неприятна кампания, която ще бъде лишена от съдържателен политически дебат. Всички опити да се направи такъв ще бъдат заглушени от компроматни игри и окалване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай