Дадоха на селата, а на Пловдив нито лев

Дадоха на селата, а на Пловдив нито лев | StandartNews.com

Правителството разпредели 340 милиона лева за общински проекти. Дали кметовете са даволни от критериите при избора на одобрените проекти и какви претенции имат към централната власт? Потърсихме отговорите от градоначалниците на Пловдив Иван Тотев (ГЕРБ) и на Видин Герго Гергов (БСП).

Иван Тотев, кмет на Пловдив

Пловдив не получава нито лев за финансиране на проектите, с които кандидатствахме за фонда за развитие и растеж на регионите, но всяко правителство има своя политика. Вярвам, че ще дойдат добри времена и за Пловдив. Похвално е, че общини като Смолян и Кърджали получават пари за проектите си, но защо за Пловдив няма нито лев.

Пари са дадени за населени места като село Маноле и за Брезово. Поздравявам ги за това, че техните проекти ще получат финансиране. Явно Пловдив не е сред приоритетите на правителството. Но тъй като това не е неочаквано за нас, ние сме предвидили в бюджета пари за два от проектите, с които кандидатствахме, но не бяха одобрени. Това са изграждането на детската градина "Мир" в район "Западен" и за зоологическата градина. Кандидатствахме с тези два проекта, като мислихме, ако бъдат одобрени, да пренасочим заделените средства за тях за други важни обекти.

Третият проект, за който се надявахме да получим финансиране, е за многофункционалната спортна зала "Колодрума", която е в много напреднала фаза. Остават буквално два месеца работа и ще бъде завършена. Не получихме финансиране за нея, но и нямаме категоричен отказ тя да бъде довършена. Имах възможност да говоря и с премиера Пламен Орешарски, който каза, че Пловдив ще има спортна зала. Така че, надяваме се да има финансиране на този проект от други източници. Четвъртият проект на Пловдив, който бе отхвърлен, е за разширение на ключовия булевард "Васил Априлов". Независимо от всичко, по него започваме работа това лятото, когато ще изберем изпълнител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай