Българите сигурно са полудели

Българите сигурно са полудели | StandartNews.com

Виждам как се пречи на протестиращите. И това не е теория на конспирацията. Виждам как те самите преплитат крака и как се подиграват на себе си. Какво ще кажете за онзи плакат сред тълпата, на който пишеше "ДА РАЗРЕШИМ ЦЕЛОГОДИШНО ЛОВА НА ЕДНОРОЗИ В ПИРИНСКО!".

Няма какво да се каже след такъв плакат. Ако човек иска да е пънкар, може да го направи и вкъщи, пред приятели. Когато има проблем, театърът на улицата трябва да служи на проблема, не да го разсейва.

То не беше само този плакат. Имам снимка отново на митинг, където на плаката пише "ДЪМБЪЛДОР НЕ БИ ОДОБРИЛ ТОВА!". Просто има два вида идиоти на тези протести - едните умират от глад, другите се подиграват със ситуацията. Едните се палят, другите не знаят защо се палят първите. Революция ли е, менструация ли е - важното е кръв да се лее. А в парламента Цачева говори с шестата раса. Знаете ли какво ще стане - идиотите ще ползват Фейсбук, за да станат депутати. Обещавам ви го.

Това е Вътрешен Конфликт (ВК). И той е трагичен, и той е страшен, но безславен. Това е конфликтът на различни хора, попаднали в една и съща супа на недоволството. Мога да ви го обясня с няколко примера.

Първи пример: баща на убито дете отива на митинга. Синът му е убит заради цигара марихуана от друго момче. Другото момче, разбира се, е на свобода под гаранция, въпреки че има на първа инстанция присъда от седем години. Забележете какво се случва: бащата на убитото дете отива на митинг недоволен от правосъдието у нас. И там среща убиеца на сина си - също недоволен от правосъдието у нас. Убиецът, разбира се, е двойно по-недоволен, той е от тези, които хвърлят камъни, предполага се. Ето ви (ВК) Вътрешен Конфликт дълбоко в недрата на случките, на нацията, на смисъла и бъдещето. Няма да го коментирам. Защото, ако живеехме в страна с правила и ясни жалони за добро и зло, убиецът на детето нямаше да посмее да си подаде носа навън. Но ние ползваме свободата си да лъжем.

Втори пример: цигани, непълнолетни влизат да крадат желязо в хладилно депо на БДЖ. Охраната ги вижда и стреля по тях. Едното дете е убито на място. Водят в съда бай Петко Еленков -  човек на възраст, който също е беден като циганин, но поне е имал работа - да стреля срещу крадци. Иначе какъв друг смисъл има да си охрана?! Водят полицаите бай Петко - и огромна тълпа цигани крещи по коридорите на съда: "СМЪРТСМЪРТСМЪРТСМЪРТСМЪРТ...".

Когато искаме смърт, сме напълно наясно със себе си

Когато обаче искаме да направим или да извикаме нещо в интерес на живота и съзиданието - тогава абсолютно сме като патки в калчища. Би трябвало отстрани да има друга агитка и справедливо да крещи по адрес на малкия крадец нещо като "ЗАТВОРЗАТВОРЗАТВОРЗАТВОР...", но нямаше такава агитка. В тази история циганите казаха, че си плащали на охраната, за да крадат. Само че никой не стреля по някой, който му плаща - това е доста рядко явление. Това е ВК - Вътрешен Конфликт - защото явно на никого не му прави впечатление, че един крадец иска смърт за човека, който е искал кражбите да спрат. Крадецът иска смърт за системата. Защото системата така работи - крадеш, значи поемаш риска да стрелят по теб. Но у нас, ако крадеш, се оказва, че имаш право да искаш смърт за пазачите на краденото. Идиотска работа. Не става за коментар. Защото, ако живеехме в страна, където някой четеше Библията, щеше да е ясно - крадеш, значи има риск да те утрепят, докато крадеш. А ние сме на прага на това на крадците да се плащат вредни. Ние просто ползваме свободата, за да сменяме местата на жертва и престъпник.

Българите сигурно са полудели. Те направиха така, че във ФБ и по телевизиите и официално-правителствено  да честват смъртта на Пламен, който се самозапали, без да каже и една дума за какво го прави! И оставиха в небитието съдбата на пет деца - децата на Венци от Раднево, който СЪЩО СЕ САМОЗАПАЛИ! Сигурно Пламен е имал кауза, Бог да го прости,

но каузата му е дефинирана повече от Фейсбук

отколкото от самия него! Българите сигурно са полудели, защото църквата прости на Пламен - под натиска на общото, но не и общественото мнение. Всеки, който не харесва това, което направи Пламен, е длъжен да мълчи засрамено. А аз смятам, че Пламен си отиде без борба. Това не е Левски и не е Ботев. Знам какво си навличам с тези думи. Но ми писна българите да полудяват пред мене и аз да си мълча. Трябва да се говори свободно, защото имам усещането, че скоро ще бъдем завлечени всички вкупом в лудницата на тоталната липса на логика. И екипът на Слави - хора, които са умни и важни за мене - и те почетоха Пламен и нито дума за Венци с петте деца! Гняв от умни хора - това не е хубаво. И противоречие в умните им думи - като ви е толкова жал за Пламен, защо не ви е жал за живите?! Отговорът е прост - написал съм го много пъти: българите имат пиетет към смъртта. Те са влюбени в Танатос. Знаят как да умират, знаят как да славят смъртта, но си нямат и идея за какво да живеят.

2251 лева!

Сега ще ви кажа какво е Вътрешен Конфликт - това е автолицемерието, в което живеем. Това е конфликт и проблем, за който никой не ни  е виновен. Плачем за Пламен, а на сметката на Венци, която сайта www.lentata.com и ТВ7 пуснаха в помощ на децата на Венци, се събраха САМО 2251 лева. За една седмица!

За същото време ние, журналистите, с помощта на съчувствието на публиката сме събирали суми от 15 хиляди лева, купували сме къщи с парите, изпращани от съчувствието, лекували сме деца, пращали сме болни в чужбина! Днес, докато плачете за Пламен, което е нормално и красиво, вие забравихте и според мен намразихте петте деца на неудачника Венци от Раднево. Според мен това е българското лицемерие на длан - да поплачем за героя, това е евтино, децата на неудачника да го духат. 2251 лева - това е малко повече от един друг път, когато събирахме пари за смяна на пола на едно момче, което искаше да стане момиче. Простата истина е, че

българите изпитват отвращение към проблемите на другите

и пиета към всяка смърт, на която удобно можем да подпрем собственото си безсмислие.

Защото българите сигурно са полудели. Те ползват свободата, която получиха, за да мразят. Те не знаят какво правят, но Господ май няма да им прости. Те не правят нищо смислено, съзидателно, не измислят машини, идеи, театър, красота и не обичат някой да им се пречка да почитат имагинерните си герои с бедността си и с реалността си. И още нещо - днес всички упрекват медиите. Не знам дали разбрахте, но последните десет години снимам и разказвам точно за тези, които днес вече не издържат. Най-закъсалите. Едни от тях се палят, за да изгорят в революцията, други се палят, за да се обърне внимание на децата им. На проблема им. Правех това, за да бъдат разбрани най-закъсалите. Вместо това българите продължават да не виждат НАЙ-ЗАКЪСАЛИТЕ, а си изобретиха нова икона. Съгласен съм, че Пламен се самоуби заради греховете ни. Но същото направи и Исус, така че нямам нужда от нов идол.

Просто българите никога не решават проблеми. Забелязал съм го. Българите са полудели, объркани и вече не знаят какво да тачат и следват. Но идеално знаят какво да мразят и вече това се прави от телевизора. Огледайте се. Днес всеки псува всеки и очаква да забогатее от това. Казах ви - българите сигурно са полудели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай