Апокалипсисът вътре в нас

Няма ваксина срещу вируса на самоизтребването

Апокалипсисът вътре в нас | StandartNews.com

В Сирия има война. Там снайперисти стрелят по деца. Понякога ги "свалят" с един куршум на място, друг път просто ги осакатяват за цял живот. В България няма война. Ние нашите деца ги гърмим от упор в главата. По пижами - когато нощта е най-черна. За 10 дни - минус 4 деца. Владимир, Георги, Илия и Ангел не бяха просто екзекутирани. Те бяха буквално изтрити от лицето на земята от своите Създатели. Бащите им изчегъртаха своето ДНК от този грешен свят с няколко куршума и после лапнаха дулото. Психолозите му викат "разширено самоубийство". Аз му казвам чисто и просто атентат срещу Господ. И той, като онзи срещу Доган, е с патрони с пипер. Стреляш в челото на Бог от упор, няма да го убиеш, но със сигурност ще го разплачеш. 

Мисля си - кой е този дявол, дето ще те насъска да въстанеш срещу самия Живот? Ще прегризе най-дебелите жили, които са те вкопали в тая черна земя? Ще прогори пъпната връв, дето те е осъдила да трепериш над децата си до гроб? Нали те са Смисълът - дори когато загубиш смисъла? И да се провалиш, и да се опозориш, и да се затриеш безименен - имаш тях. Алибито, че си свършил нещо. Надеждата, че по-доброто предстои. Илюзията, че си безсмъртен. Кой безумец се отказва от този Божи дар и защо?

Е, само за последните 10 дни двама го направиха.

А ако е вирус?

Мутирал US синдром, кацнал с щама "Виктория", който ще отрови земята ни като ГМО семето на "Монсато"? Ако се предава по въздушно-медиен път? Ако добре продадената кървава история на Савов е вкарала мухата с пищов в главата на Тепавичаров? Ако още някой татко, който "на мравката път прави", в момента посяга към кобура?

Ваксина срещу този вирус няма - ако имаше, американците да са я патентовали и продали вече. Но пък ако бяхме в Щатите, сега сигурно щеше да се "самосезира" щаб от Спасители - от църквата, та до политиците. Българските обаче дори не се сепнаха. Само психиатрите обикалят телевизии и вестници и се разкайват, че са се оказали пророци.

Чудя се, ваши преосвещенства, вие къде сте, когато се извършва атентат срещу Господ? А броите делегати за църковния събор, ясно! А бихте ли преброили колко души успяхте да спасите? Изтребваме се от безбожие. Този демон няма да изгоните, като ръсите със светена вода от линкълна. Нито да го пропъдите с анатема -

този номер и пред Мадона не мина

Ако ще сте ни пастири, зарежете за малко жалката битка за бялото було и говорете сега. Кажете ни, че всичко ще бъде наред. Че Бог ни обича. Че фалитът не е равен на Апокалипсис. Че доброто се връща с лихва. Че ще бъдем спасени. Излъжете ни, ако трябва! Или по-добре си обръснете брадите.

А политиците? Заети са да глозгат дивиденти от един друг атентат. Пердахът в НДК скоро може да се стори на клетника Октай като пощипване - партиите така здраво ще го натъртят, яхайки го предизборно. Политиците сякаш и малко се сърдят - не проронихме сълза, когато дулото аха да оспори безсмъртието им. Сори за цинизма, но ако не знаете, ние го ползваме като панацея - срещу психозите, които ни мъчат от 20 г. Че няма пилот в самолета. Че докато се пушкате с халосни, всъщност се договаряте под масата. Че уж пълзим нагоре, а всъщност се продънваме. Че оцеляваме върху острието на бръснач. Залитнеш ли - заради болест, слабост, кредит, дързост - падаш в бездната. Бездна, за Савов и Тепавичаров, очевидно по-страшна от куршума.

Светът официално е полудял - не от вчера демоните на бащите екзекутори Васил и Георги безчинстват навсякъде. Някакво чувство за обреченост тежи във въздуха. Капитализмът се разлага, Новият ред не идва, бедността настъпва, смисленото отстъпва.

Това е хленчът на всяко поколение

имало шанса да не се роди по едно и също време с Хитлер или чумата. Сигурно затова Апокалипсисът на маите се продаваше така добре. Теорията, че след него ще възкръснем, обаче издиша. Започнахме 2013-а с вехти страхове. И с трупове. Предлагам да се водим по китайския календар (нали те са бъдещето). Ще спечелим 20 дни отсрочка - знаеш ли, може Змията да донесе мир и просветление.

Дотогава, моля, не стреляйте в челото на Бог! Бунтът е обречен - сълзите му няма да докарат потоп. Истината е, че живеем в най-добрия от всички възможни светове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай