Змии стряскат минувачите в Пазарджик

Хората молят ресорните институции да изпратят екип, който да изнесе влечугите в природата

Змии стряскат минувачите в Пазарджик | StandartNews.com

Змии изпълзяха на улиците в Пазарджик и стряскат минувачите.

Днес е заловена една на улица "Дунав" в града, съобщи „Марица“.

Живеещи в района са хванали и заснели влечуго, което по всяка вероятност е от неотровния вид смок мишкар. Полезно за хората животинче, което се храни с гризачи, но стряскащо на вид за повечето хора.

Става дума за малък екземпляр и е много вероятно наблизо да има гнездо с още такива. Хората молят ресорните институции да изпратят екип, който да изнесе останалите змии в природата, за да не уплашат някого.

Водни змии пък са забелязали работещите в парк "Стадиона". Те също са неотровни и не могат да навредят на човека, но служителите предвидливо предупреждават, за да няма стреснати от неочаквана среща с пълзящите твари.

От 17 вида змии в страната ни само 4 са отровни и те обикновено не се срещат в населени места. Нито една не напада сама, хапят при самозащита. Хората обаче се страхуват от тях.

Ако видите змия, позвънете на 112. Оттам би трябвало да предадат сигнала в съответната ресорна служба с подготвени спасителни екипи. Практиката е те да улавят животните и да ги изнасят в природата извън населените места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай