Вторник,

Змии стряскат минувачите в Пазарджик

От: Стандарт -
104
Змии стряскат минувачите в Пазарджик
A
A
A

Змии изпълзяха на улиците в Пазарджик и стряскат минувачите.

Днес е заловена една на улица "Дунав" в града, съобщи „Марица“.

Живеещи в района са хванали и заснели влечуго, което по всяка вероятност е от неотровния вид смок мишкар. Полезно за хората животинче, което се храни с гризачи, но стряскащо на вид за повечето хора.

Става дума за малък екземпляр и е много вероятно наблизо да има гнездо с още такива. Хората молят ресорните институции да изпратят екип, който да изнесе останалите змии в природата, за да не уплашат някого.

Водни змии пък са забелязали работещите в парк "Стадиона". Те също са неотровни и не могат да навредят на човека, но служителите предвидливо предупреждават, за да няма стреснати от неочаквана среща с пълзящите твари.

От 17 вида змии в страната ни само 4 са отровни и те обикновено не се срещат в населени места. Нито една не напада сама, хапят при самозащита. Хората обаче се страхуват от тях.

Ако видите змия, позвънете на 112. Оттам би трябвало да предадат сигнала в съответната ресорна служба с подготвени спасителни екипи. Практиката е те да улавят животните и да ги изнасят в природата извън населените места.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички