Жената, нападната от мечка: Искаше да ми скъса главата

33-годишната Василка Говедарова, която бе нападната в гората над Белица, се възстановява в дома си

Жената, нападната от мечка: Искаше да ми скъса главата | StandartNews.com

33-годишната Василка Говедарова, която бе нападната от мечка в гората над Белица, се възстановява в дома си след като беше изписана от болницата, а семейството има нужда от помощ за непосилните финансови разходи, които жената ще има в бъдеще.

„Така неочаквано взех гъбата, тя беше пред мен, аз нито се огледах, нито нищо и ме нападна в гръб, иначе Бог ми помогна, и се обърнах да я видя. Видях я, беше много голяма мечка, страшна мечка беше. Това беше кофа пълна с гъби, това на нас ни е хлябът, ние така си го изкарваме. Паднах на земята и пръв ме пра, десет минути ме пра, после ме делна на пет места и избяга. Ако не беше съпругът ми, край“, разказа пред bTV Василка Говедарова.

Че има мечки в гората - и двамата знаят, защото гората е дом за дивите животни, но и средство за препитание за десетки семейства от района. След виковете за помощ, Георги се втурнал към жена си.

„Когато стигнах до нея, вече мечката я нямаше, тя беше паднала на земята и я изкарах, след като я мих с вода“, добави Георги Матев.„Постоянно превръзки требва да имам, даже аз трябва да хватам кола, иначе аз не мога да ходя до там. Да се плаща превоз, требва да имам всеки ден по 5 лева“, обясни Василка Говедарова. Днес природозащитници входираха в общината подписка с над 50 хиляди подписа в защита на живота на мечката. „Казусът с мечката се явява един събирателен образ към отношението ни към природата и затова ние решихме да се включим и да се намесим“, заяви Атанас Бояджиев, юрист и природозащитник. След инцидента съдбата и на мечката, и на Василка са поставени на карта. Василка вече е у дома, а надеждите на всички са мечката да е прогонена далече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай