Заведения откриват сезона в Слънчев бряг и Несебър

Засилено полицейско присъствие в курортите, ще проверяват за наркотици

Заведения откриват сезона в Слънчев бряг и Несебър | StandartNews.com

Заведения откриват сезона тази вечер в Слънчев бряг и Несебър. Заради това полицейското присъствие ще бъде засилено, съобщи началникът на Охранителна полиция и КАТ Бургас комисар Неделчо Рачев.

"Планирали сме мерки, за да осигурим безпроблемно посещение на града, с цел опазване на обществения ред. В петък, събота и неделя ще има засилено полицейско присъствие“, каза комисар Рачев. Той заяви, че полицията има няколко плана за действие, чрез които да осигури охраната през летния сезон. Все още обаче няма яснота дали тази година ще има командировани слижутели на МВР.

„Ще предприемем специализирани полицейски операции по линия на пътния травматизъм. Засилено полицейско присъствие ще има по маршрута Бургас- Созопол-Приморско-Царево-Синеморец-Резово., както и в посока север – към Поморие и Несебър, каза шефът на Охранителна полиция и КАТ.

В готовност е и планът за действие за предстоящите абитуриентки балове от 20 до 30 юни, които ще са предимно в Слънчев бряг. Както и досега полицейски коли ще предвождат колоните с автомобили на зрелостниците.

Ще има и засилени проверки по заведенията в курорта за разпространение на наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай