Засия Коледната елха на Казанлък

Кметът на Казанлък към здравните работници:Посвещаваме тази Коледа на Вас - Ангелите с бели престилки!

Засия Коледната елха на Казанлък | StandartNews.com

С красиво светлинно шоу, за първи път с десетки дронове над небето на Казанлък, бяха запалени светлините на Коледното дърво на града на централния площад „Севтополис“. Многобройни детски усмивки предизвика новата богата премяна на елхата, появата на Дядо Коледа и веселите музикални поздрави в празничната програма.

Кметът на Казанлък излезе на сцената заедно с управителите на двете общински здравни заведения. Тя поздрави първо децата и Дядо Коледа и го прикани да се присъедини към празника за снимки. „В навечерието на Коледа искам да Ви полжелая всички да сте здрави, да сте заедно, както сме тук сега!“, поздрави Галина Стоянова. Тя благодари на всички казанлъчани: „Които направиха града по-хубав, населените места – по-живи!“. Кметът на Казанлък представи „двама специални казанлъчани“, които я придружаваха: д-р Кети Маналова, управител на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и д-р Красимир Пейчев, управител на ДКЦ Поликлиника Казанлък. „Те са тук, защото тази година посвещаваме Коледа на нашите Ангели в бели престилки, на целите екипи, които денонощно се грижат за здравето на всички в района и на още четири общини.“, заяви Галина Стоянова и обяви: „За всяко от помещенията в здравните заведения подаряваме живо коледно дръвче, за да могат да посрещнат празничните нощи, в които те ще бъдат отново на пост и ще се грижа за нашето здраве. А след Нова година Кметът на Казанлък представи нова инициатива - елхичките да бъдат засадени в „Гората на казанлъшките медици“.  Всяка от младите елхички е придружена с поздрав от Кмета: „С благодарност към нашите Ангели за закрилата! Посвещавам тази Коледа на Вас, с пожелание за здраве и сила!Вие сте пример за човещина и съпричастност!Създайте„Гората на казанлъшките медици“!“.

 

Галина Стоянова пожела здраве и смелост на здравните работници и изказа дълбока благодарност за труда им. Кметът на Казанлък пожела щастливо посрещане на светлите празници и здраве за всички.

Небето над Казанлък бе изпълнено от най-обичаните символи на Коледно-Новогодишните празници, а след това – и от пищна празнична заря. Казанлък заживя в очакване на уюта и приятните изненади на Коледа и Нова година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай