Защо Фандъкова не може да забрани домашния ремонт

Нека, докато пазим живота, да си опазим и нервите, призова столичният кмет

Защо Фандъкова не може да забрани домашния ремонт | StandartNews.com
  • Нека, докато пазим живота, да си опазим и нервите, призова столичният кмет

В последните дни получих десетки сигнали за шум от домашни ремонти и семейни купони, които пречат на съседите да вършат своите задачи. Това написа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че през последните 2 седмици много хора останаха вкъщи, изпълнявайки ограничителните мерки срещу коронавируса. Но вместо да спазват дистанцията, я нарушават. Нека, докато пазим живота, да си опазим и нервите, призова столичният кмет

Ето какво още написа Йорданка Фандъкова:

Домовете ни станаха работни офиси, класни стаи, занимални, спортни зали, библиотеки, включително кухни на мастър-шефове, сцени на „България търси талант“ и строителни площадки на майстори, решили, че сега му е времето на ремонта, планиран за лятото.

И всичко това се събира в един блок, стена до стена, на няколко квадратни метра разстояние, по едно и също време. Така, може би парадоксално, но физическата дистанция, която трябва да пазим, направи нас, хората, които живеем в жилищни блокове, още по-близки.

В последните дни получих десетки сигнали за шум от домашни ремонти и семейни купони, които пречат на съседите да вършат своите задачи.

Забраните за определени часове са ясни, полицията може да ги контролира и налага санкции. Но освен наредби има и разбиране, което да проявяваме.

Законово и житейски е неизпълнимо да отговоря на призивите да издам заповед за забрана на всички домашни ремонти и шумни дейности вкъщи по всяко време на денонощието.  Затова моят призив към всеки, който е решил, че ремонтът е неотложен, да подходи с разбиране и да намери начин да говори със своите съседи. Етажните собствености могат и да приемат правилото, че за времето на извънредното положение, ремонти не могат да се правят. Има варианти, но за всички тях е нужно да си говорим и да стъпваме в обувките на другите.

Стоим в къщите си и пазим дистанция, за да пазим здравето на родителите и децата си, на приятелите и колегите, на съседите и непознатите. Нека, докато пазим живота, да си опазим и нервите. И така, полека, докато се борим с коронавируса, да се научим и да живеем заедно. Защото всичко, което правим сега е, за да продължим да сме заедно!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай