Заради скъпия ток: Кметове спряха осветлението, уволняват служители

Високите сметки са непосилни

Заради скъпия ток: Кметове спряха осветлението, уволняват служители | StandartNews.com

Времето остава студено, а нуждата от топлина все по-осезаема. Кметовете търсят начин да се справят с непосилните сметки. В много общини уличното осветление е на режим. Вече се минава към следващата стъпка - съкращения на служители.

Как се справят кметовете - репортаж на Нова тв.

Притиснат от рекордните цени на тока и газа, кметът на Стамболийски освободи десетки общинари.

"По-драстичните мерки, които предприехме заради високите сметки за ток, са съкращаване на служители в администрацията на общината. Разделяме се с кадри, които са с нас от години. Заради скъпия ток и газ обаче имаме общи разходи от близо 100 хиляди лева, които са непосилни за нас", заяви кметът на Община Стамболийски Георги Мараджийски.  Той сподели, че вече е въведен и режим на уличното осветение. 

В Симитли са напът да се примирят с тъмните улици и детски площадки. Заради високите сметки на ток общината обмисля въвеждането на мерки за пестене на разходи.

„Сметките за ток са непосилни. Плащаме по 110 лева на киловат час. Плащаме по около 50 хиляди лева на месец. Обмисляме да разпуснем цялата администрация на общината, която да премине към работа онлайн. Надяваме се да не допуснем затваряне на детските градини”, заяви кметът Апостол Апостолов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай